Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterhout

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Oosterhout? Op dit portaal tref je de meest populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterhout inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Kumho Tyres zijn er al vanaf €325. B-merken als Lassa zijn er al vanaf €185 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Oosterhout

Banden wisselen in Oosterhout

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterhout is belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oosterhout is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterhout.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage analyseert ook of het profiel nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €89,99.

Wanneer banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Oosterhout

Direct en goedkoop banden vervangen in Oosterhout? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montage-garages in Slijk-Ewijk, Homoet, Valburg, Herveld en Andelst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterhout

Goedkope autobanden Oosterhout

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

SegmentType autoKilometersWegliggingPrijs
1. TopklasseSportautoMeer dan 45.000Druk184
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoTot 30.000 kmModaal€100
3. BudgetKleine auto’sKleingebruikerSimpel €66

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel bieden we je goede aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Oosterhout hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook aanvullende info over: Bandenspanning

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Oosterhout monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Oosterhout

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Oosterhout kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de doorsnee prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkSoortAfmetingPrestatiePrijs
Michelinpilot alpin pa4255/35 R1894V€194
Continentalcontivancontact 100205/65 R16107T€121
Vredesteinsnowtrac 5185/55 R1683V€95
Bridgestonere050-a245/45 R1896W€124
Goodyearefficientgrip205/60 R1696H€97
Dunlopwinter sport 5225/45 R1794V€146
Pirelliw210 sottozero 2225/55 R1797H€131
Hankookventus v12 evo k110205/45 R1784V€85
Kumhohs51 xl235/45 R1898W€92
Uniroyalrain max 3185/75 R16104R€97
Nexenwinguard wt1195/60 R1699T€74
Firestonewinterhawk 3155/80 R1379T€45
Superiaecoblue 4s165/70 R1481T€37
Savaeskimo suv 2 xl235/60 R18107H€120
Maxxispremitra hp5215/50 R1795W€79
Toyoopen country m/t265/75 R16119P€141
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Overbetuwe).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere zaken waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 50 R17 – 96W.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 96 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 710kg.
 • De afsluitende letter (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Oosterhout.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in meerdere prijsklassen: Voordelig, gemiddeld en premium. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Firestone als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (denk aan een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Antares of Starmaxx.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Oosterhout bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oosterhout: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Oosterhout: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €160,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Oosterhout.

Wat kost autobanden wisselen in Oosterhout?
Op korte termijn banden vervangen in Oosterhout is al mogelijk vanaf €50,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Oosterhout.

Plaats een reactie