Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Meppel

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Meppel? Op dit portaal tref je gerenommeerde webwinkels in winter- zomer- en all season banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte bieden wij belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Meppel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Dunlop kosten gemiddeld zo’n €345. Budgetmerken als Insa Turbo kosten ongeveer €200 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Meppel

Banden wisselen in Meppel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Meppel is essentieel. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Meppel ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Meppel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt raar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €90,00.

Autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Meppel

In no-time en goedkoop banden vervangen in Meppel? In het overzicht hierna tref je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je eveneens montagebedrijven in Hoogeveen, Emmen, Hardenberg, Coevorden en Ommen.

AutobedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Saabpartners – SaabyoungtimerleaseLobberingemaat 5A7942 JDMeppel
Ron’s AutoserviceLoberingemaat 87942 JDMeppel
Pouw MeppelSetheweg 67942 LBMeppel
Mark’s Gebruikte Auto’sPieter Mastebroekweg 17942 JZMeppel
Krikken AutomotiveSetheweg 14E7942 LBMeppel
KwikFitLeonard Springerlaan 32A7941 GXMeppel
Profile Car & TyreserviceSetheweg 47942 LBMeppel
Bosch Car ServiceHugo de Grootstraat 57942 HAMeppel
CarXpertWeerdstraat 27941 XJMeppel
AutoCrewPieter Mastebroekweg 1B7942 JZMeppel
AutovakmeesterVoorstraat 47783 AMGramsbergen
VakgarageJules Verneweg 317821 ADEmmen
EuromasterParmentierstraat 77903 TNHoogeveen
AutoProfijtKerkweg 457936 TJTiendeveen
Lijst met klantvriendelijke bandenwinkels in Meppel.
banden-wisselen-meppel

Goedkope autobanden Meppel

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. TopsegmentVeel trekkrachtVanaf 50.000Driftig€199
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Normaal€107
3. VoordeelBoodschappenautoKleingebruikerLog€74

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema vergelijken wij de beste aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Meppel hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Band op de juiste spanning

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Meppel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel kortere remweg.
 • Minder geluidsproductie.

Voordelig winterbanden wisselen Meppel

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2021 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Meppel kopen? In het onderstaande schema vind je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelincrossclimate215/55 R1798W€185
Continentalsportcontact 6335/30 R23111Y€288
Vredesteint-trac 2185/65 R1486T€69
Bridgestonebattlax scooter 1 rear130/70 R1363P€61
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1691V€120
Dunlopgt502150/70 R1870V€230
Pirelliscorpion verde as lr xl235/60 R18107V€132
Hankookwinter icept evo2 w320205/50 R1793V€101
Kumhops71 xl245/40 R1897Y€95
Uniroyalallseasonmax215/75 R16113R€119
Nexenn fera ru1 xl235/50 R18101V€95
Firestoneroadhawk205/65 R1594H€76
Superiaecoblue 4s205/55 R1691H€65
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxism8090371/25 R16124L€289
Toyoproxes r888r205/50 R1687W€185
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Meppel).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel specificaties waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 165 / 70 R13 – 83T.

 • 165 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 geeft de velgmaat weer (hier dus 13 inch).
 • 83 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 487 kilogram.
 • De laatste waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Meppel.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijscategorieën: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welke soort jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kormoran en Seiberling.


Deals en aanbiedingen juli 2021

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Toyo zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Meppel bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Meppel: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Meppel: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Meppel.

Wat kost autobanden wisselen in Meppel?
Door een vakman banden vervangen in Meppel regel je al voor €40,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Meppel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie