Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Jonkersvaart

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Jonkersvaart? Op Autobandenspot.nl ontdek je de meest populaire leveranciers van winter- zomer- en all season banden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met handige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Jonkersvaart inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Firestone koop je al vanaf €320. Budgetmerken als Autogreen zijn er al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Jonkersvaart

Banden wisselen in Jonkersvaart

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Jonkersvaart is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Jonkersvaart is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Jonkersvaart.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €69,99.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Jonkersvaart

Rap en goedkoop banden vervangen in Jonkersvaart? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je plaatselijke montage-experts in Niebert, Nuis, Marum, Boerakker en Tolbert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-jonkersvaart

Goedkope autobanden Jonkersvaart

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 categorieën:

CategorieSoort autoAantal kilometersWegcontactPrijzen
1. TopklasseSportauto50.000+ Agressief196
2. MiddenklasseNormale autoRond 30.000Modaal€110
3. EconomyBoodschappenautoWeinig gebruikKalm€62

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema doorzoek je goede online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Jonkersvaart hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Jonkersvaart monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Jonkersvaart

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Jonkersvaart kopen? In het onderstaande schema tref je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook extra informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinprimacy 4225/45 R1791W€103
Continentalvancontact 4season225/75 R16121R€181
Vredesteinultrac vorti r265/30 R21265/30Z21(Y€250
Bridgestoneblizzak235/60 R18103H€132
Goodyearultragrip performance +205/50 R1793V€117
Dunlopsp winter sport 3d225/45 R1791H€141
Pirelliscorpion winter235/60 R18107H€130
Hankookkinergy eco k425205/55 R1691V€133
Kumhocrugen prem kl33265/60 R18110H€122
Uniroyalrainsport 3185/55 R1582H€72
Nexenwinguard snow g wh2185/60 R1482T€54
Firestoneroadhawk255/50 R19107Y€120
Superiabluewin hp205/60 R1692H€44
Savatrenta ms195/70 R15104Q€85
Maxxisarctictrekker wp-05245/40 R1897V€109
Toyoopen c.ut275/65 R18116H€176
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Westerkwartier).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke onderwerpen die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 82 R14 – 106Q.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 82 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier is dat dus 82%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 106 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 950kg.
 • De afsluitende waarde (Q) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 160 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Jonkersvaart.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsgroepen: Economy, standaard en topkwaliteit. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Hifly of Syron Tires.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Jonkersvaart bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Jonkersvaart: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Jonkersvaart: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €130,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Jonkersvaart.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Jonkersvaart?
Professioneel banden vervangen in Jonkersvaart wordt al gedaan voor €50,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Jonkersvaart.

Plaats een reactie