Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tolbert

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Tolbert? Op deze website tref je toonaangevende webshops in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste tref je hier meer informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Tolbert inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Michelin scoor je al vanaf €310. B-merken als Yokohama kosten ongeveer €190 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Tolbert

Banden wisselen in Tolbert

De bandenwissel bij een autobedrijf in Tolbert is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder eist dit wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Tolbert ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tolbert.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist checkt ook of het profiel nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Tolbert

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Tolbert? In het overzicht hierna tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Groningen). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals repareren, (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je tevens montagepunten in Midwolde, Nietap, Een-West, Een en Veenhuizen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tolbert

Goedkope autobanden Tolbert

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactKosten
1. TopsegmentZware auto’sGrootverbruikerEnergiek191
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Gewoon€110
3. BudgetKleine auto’sKleingebruikerRustig€78

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijken wij de beste webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Tolbert hebben. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Homologatie

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Tolbert monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Tolbert

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Tolbert kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de standaard prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: 4 seizoenen banden.

MerkSerieGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s275/30 R2198Y€348
Continentaltkc 70 twinduro150/70 R1870H€144
Vredesteinultrac satin215/50 R1894W€118
Bridgestonebliz.dmv2 xlmfs255/55 R18109T€182
Goodyearultragrip9 +205/55 R1691H€76
Dunlopsp winter sport 3d205/55 R1691H€105
Pirellicinturato p7275/40 R18103Y€167
Hankookventus v12 evo2 k120225/45 R1895Y€105
Kumhoecsta hs 51 xl205/45 R1788W€136
Uniroyalms+77205/50 R1793H€97
Nexenn fera ru1 xl255/55 R18109Y€111
Firestonevanhawk 2 winter205/70 R15106R€86
Superiaecoblue va225/70 R15112R€76
Savatrenta 2215/75 R16113R€124
Maxxisvictra sport vs01215/45 R1893Y€85
Toyoopen c.ut225/60 R18100H€100
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke aspecten die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 80 R14 – 106 Q.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 80%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 106 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende letter (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 160 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Tolbert.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijssegmenten: Economy, goed en de a-merken. Welk type past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Habilead & Three-A.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Tolbert bestellen, en krijg je zomaar 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Tolbert: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Tolbert: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Tolbert.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Tolbert?
Op korte termijn banden vervangen in Tolbert is al mogelijk vanaf €40,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Tolbert.

Plaats een reactie