Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heeze

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Heeze? Op deze website vind je gerenommeerde aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met handige info over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Heeze inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Vredestein bestel je al vanaf €335. Budgetmerken als General kosten ongeveer €190 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Heeze

Banden wisselen in Heeze

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Heeze is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet eenvoudig. Bovendien vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Heeze heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heeze.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage weet ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €67,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Heeze

Rap en voordelig banden vervangen in Heeze? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze lokale garages ondersteunen je bij wisselen, trimmen, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je regionale montage-garages in Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven, Reusel en Netersel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heeze

Goedkope autobanden Heeze

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactKostprijs
1. A-merkVeel powerVeel kilometersDynamisch196
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmNormaal€116
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig kilometersZwaar€76

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder vergelijken wij populaire online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Heeze hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Heeze monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Voordelig winterbanden wisselen Heeze

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Heeze kopen? In het onderstaande schema bekijk je de prijsindicaties van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinlatitude sport 3275/40 R20106Y€207
Continentalcontiwintercontact ts 830p255/35 R1996V€200
Vredesteinquatrac 5215/55 R1798V€141
Bridgestone687225/70 R16103S€147
Goodyearultragrip cargo195/75 R16107R€91
Dunlopsp winter sport 3d245/50 R18100H€189
Pirellidiablo rosso ii160/60 R1769(W)€114
Hankookventus s1 evo k107285/25 R2096Y€200
Kumhoecsta hs51215/45 R1686H€75
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1591H€68
Nexenn fera su4195/55 R1687H€60
Firestonemseason155/70 R1375T€54
Superiaecoblue 4s165/65 R1479T€51
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxism8090371/45 R15127L€289
Toyoproxes sport xl255/45 R18103Y€140
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Heeze-Leende).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 55 R16 – 93W.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 93 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 650kg.
 • De afsluitende waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Heeze.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijscategorieën: Economy, goed en A-segment. Welk product voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Skoda Citigo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Debica of Overige Merken.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Heeze bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Heeze: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Heeze: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €142,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Heeze.

Wat kost autobanden wisselen in Heeze?
Door een vakman banden vervangen in Heeze kan al vanaf €42,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Heeze.

Plaats een reactie