Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Elim

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Elim? Op dit portaal vind je onder andere landelijke leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte bekijk je hier aanvullende info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Elim inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Hankook zijn al te koop vanaf €330. budgetmerken als Ep kosten gemiddeld zo’n €205 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Elim

Banden wisselen in Elim

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Elim is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Elim heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Elim.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €85,00.

Banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Elim

Vlug en voordelig banden vervangen in Elim? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Drenthe). Deze garages verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen, (de)monteren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je nabijgelegen montage-specialisten in Alteveer, Noordscheschut, Nieuweroord, Roswinkel en Zwartemeer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-elim

Goedkope autobanden Elim

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseAutoKilometrageRij-kenmerkKostprijs
1. TopklasseGrote motorVanaf 50.000Pittig180
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€112
3. InstapKleine auto’sWeinig kilometersSimpel €78

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel bieden we je de beste internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Elim hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook handige informatie over: Autobanden verwisselen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Elim monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Elim

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Elim kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de standaard tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkKosten
Michelinalpin a4175/65 R1584T€69
Continentalcontiwintercontact ts 830p205/50 R1793H€130
Vredesteinultrac satin225/50 R1798Y€109
Bridgestonebattlax adventure a41 f100/90 R1957V€126
Goodyearvector 4seasons gen-2175/70 R1484T€74
Dunlopsport maxx rt 2215/45 R1791Y€93
Pirellicinturato p1 verde185/55 R1582H€71
Hankookwinter icept lv rw12 lv225/65 R16112R€104
Kumhocw51205/70 R15106R€67
Uniroyalrainexpert 3 xl215/60 R1699H€88
Nexenn fera su1 xl245/40 R1795Y€83
Firestonedestinat.winter215/55 R1895H€164
Superiabluewin hp155/65 R1475T€33
Savaeskimo s3+205/60 R1591H€80
Maxxisvictra m-36+225/55 R1695W€112
Toyosnowprox s 943175/65 R1588T€67
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoogeveen).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende dingen die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 275 / 35 R18 – 99V.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 18 inch).
 • 99 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Elim.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsklassen: Prima, medium en topkwaliteit. Welke categorie past bij jou is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Hankook als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Ep of Tigar.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Pirelli zijn niet perse voordelig. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je extra goedkope autobanden in Elim bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Elim: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Elim: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Elim.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Elim?
Op korte termijn banden vervangen in Elim regel je al voor €55,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Elim.

Plaats een reactie