Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwlande

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Nieuwlande? Op deze website bieden wij landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwlande inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €43,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Dunlop koop je al vanaf €305. Budgetmerken als Westlake kan je al krijgen vanaf €200 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Nieuwlande

Banden wisselen in Nieuwlande

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwlande is essentieel. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Nieuwlande ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwlande.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Nieuwlande

Snel en voordelig banden vervangen in Nieuwlande? In het onderstaande schema vind je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, wisselen, sipen, (de)monteren, trimmen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je ook montagepartners in Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde, Nieuwlande en Geesbrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwlande

Goedkope autobanden Nieuwlande

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. KwaliteitZware wagensVanaf 40.000Energiek182
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Normaal€114
3. VoordeligBoodschappenautoMinder dan 15.000Eenvoudig€73

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je goede online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwlande hebben. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Banden voor de motor

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Nieuwlande monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Nieuwlande

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Nieuwlande kopen? In de volgende tabel vergelijk je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Bandenindex.

MerkSerieAfmetingPrestatieTarief
Michelinlatitude tour hp255/55 R18105H€185
Continentalcontiecocontact 3175/65 R1482H€92
Vredesteinultrac satin245/45 R18100Y€110
Bridgestonet31f110/80 R1959W€127
Goodyearug8195/60 R1699T€91
Dunlopsport maxx rt 2275/35 R1895Y€149
Pirelliscorpion winter235/65 R17108H€122
Hankookkinergy 4s 2 suv h750a255/50 R19107W€136
Kumhosolus kh17175/65 R1380T€55
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588H€67
Nexenn fera su1 xl255/35 R1996Y€118
Firestonedestination235/55 R18100V€158
Superiabluewin hp185/65 R1592T€41
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxisme3175/65 R1584T€55
Toyos943 xl205/60 R1696H€89
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Coevorden).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderdelen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 295 / 35 R18 – 99Y.

 • 295 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 35 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier is dat dus 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 99 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nieuwlande.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in diverse prijscategorieën: Koopjes, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke categorie aan te raden is voor jou wordt bepaald door de inhoud van je auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Keter & Taurus.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Sava zijn in de basis best duur. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Nieuwlande bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Nieuwlande: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Nieuwlande: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €167,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Nieuwlande.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Nieuwlande?
Bij een garage banden vervangen in Nieuwlande wordt al gedaan voor €40,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nieuwlande.

Plaats een reactie