Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Midwolda

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Midwolda? Op dit portaal bieden wij de grote webshops in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste bieden wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Midwolda inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €44,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Pirelli zijn er al vanaf €305. Budgetmerken als Imperial Fs kan je al krijgen vanaf €180 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Midwolda

Banden wisselen in Midwolda

De bandenwissel bij een autobedrijf in Midwolda is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Midwolda scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Midwolda.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice controleert ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €79,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Midwolda

Snel en voordelig banden vervangen in Midwolda? In het overzicht hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in de buurt (provincie Groningen). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, sipen, balanceren, repareren, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je evenzeer montage-experts in Scheemda, Westerlee, Heiligerlee, Winschoten en Oude Pekela.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-midwolda

Goedkope autobanden Midwolda

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseAutoKilometersWegliggingPrijs
1. PremiumZware wagens50.000+ Driftig199
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€107
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig gebruikEenvoudig€74

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je de beste online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Midwolda hebben. Middels onze vergelijker tref je ook meer informatie over: Banden kiezen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Midwolda monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Midwolda

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij vorst of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Midwolda kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkSerieFormaatVermogenTarief
Michelinprimacy 3225/45 R1895W€177
Continentalwintercontact ts 850 p215/65 R1799T€118
Vredesteinwintrac xtreme s245/45 R1799V€155
Bridgestoneblizzak255/35 R1996V€217
Goodyearug8 performance285/45 R20112V€246
Dunloptt 900 j130/70 R1762S€99
Pirellipz-nero gt225/50 R1798Y€96
Hankookkinergy 4s h740205/55 R1795V€110
Kumhowp51155/60 R1574T€52
Uniroyalrainsport 3 xl235/55 R17103Y€110
Nexenct8225/70 R15112R€94
Firestonemultihawk185/55 R1480H€163
Superiaecoblue va205/70 R15106R€57
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxisvansmart mcv3+215/70 R16108T€63
Toyoproxes cf2185/55 R1582H€56
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Oldambt).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere details waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R21 – 107Y.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 21 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 21 inch).
 • 107 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 975 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Midwolda.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden zijn er in verschillende prijscategorieën: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van de motor, rijgedrag en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Maxxis als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Renault Twingo) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Fullrun & Sunitrac.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Nexen zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Midwolda bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Midwolda: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Midwolda: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Midwolda.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Midwolda?
Vakkundig banden vervangen in Midwolda regel je al voor €37,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €100 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Midwolda.

Plaats een reactie