Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Pieterzijl

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Pieterzijl? Op dit portaal ontdek je de meest populaire shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook raadpleeg je hier nuttige info over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Pieterzijl inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Pirelli zijn al te koop vanaf €310. Budgetmerken als Double Coin koop je al vanaf €195 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Pieterzijl

Banden wisselen in Pieterzijl

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Pieterzijl is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarnaast vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Pieterzijl heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Pieterzijl.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of het profiel nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Waarom banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Pieterzijl

Rap en goedkoop banden vervangen in Pieterzijl? In het onderstaande schema tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, repareren, sipen, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je tevens montageservices in Grijpskerk, Niezijl, Den Horn, Aduard en Lettelbert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-pieterzijl

Goedkope autobanden Pieterzijl

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-segmentSnel en/of zwaarVeel kilometersEnergiek187
2. MiddenklasseGemiddelde autoCirca 25.000Gemiddeld€112
3. EconomyKleine autootjesKleingebruikerStatisch€79

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna doorzoek je erkende online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Pieterzijl hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Pieterzijl monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Pieterzijl

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit in het geval van natte en koude periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Pieterzijl kopen? In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4255/40 R20101Y€208
Continentalsportcontact 6245/45 R19102Z€207
Vredesteinquatrac 5175/65 R1380T€63
Bridgestoneblizzak245/40 R1893V€152
Goodyeareagle f1 asymmetric 5235/35 R1991Y€141
Dunlopsp sport maxx275/35 R20102Y€204
Pirellimoto150/70 R1769V€120
Hankookventus s1 evo2 suv k117a275/55 R19111V€161
Kumhoecsta hs 51 xl215/60 R1699W€78
Uniroyalrain max 3215/60 R16103T€102
Nexenwinguard wt1155/80 R1390R€56
Firestonewinterhawk235/45 R1898V€141
Superiabluewin225/65 R16112R€58
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxisvettura185/50 R1681V€68
Toyosnowprox s 953195/50 R1582H€53
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar factoren die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 245 / 70 R17 – 108S.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier is dat dus 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier dus 17 inch).
 • 108 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1000kg.
 • De laatste waarde (S) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 180 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Pieterzijl.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel past bij jou wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Nexen op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Irc of Saetta.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Pieterzijl bestellen, soms met wel 30% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Pieterzijl: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Pieterzijl: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Pieterzijl.

Wat kost autobanden wisselen in Pieterzijl?
Banden vervangen in Pieterzijl wordt al gedaan voor €42,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €90. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profieldikte. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Pieterzijl.

Plaats een reactie