Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Niezijl

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Niezijl? Op deze pagina tref je de grote shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens verstrekken wij handige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Niezijl inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Kumho Tyres kosten ongeveer €320. B-merken als Landsail bestel je al vanaf €210 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Niezijl

Banden wisselen in Niezijl

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Niezijl is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Verder vergt het wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Niezijl scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Niezijl.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €75,00.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Niezijl

Snel en goedkoop banden vervangen in Niezijl? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, repareren, sipen, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je ook montageservices in Den Horn, Aduard, Lettelbert, Lucaswolde en Niekerk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-niezijl

Goedkope autobanden Niezijl

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 groepen:

SegmentSoort autoKm p/jaarWegliggingTarief
1. A-merkSportwagen50.000+ Pittig197
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Herkenbaar€109
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikVoorspelbaar€60

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel doorzoek je landelijke internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Niezijl hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Niezijl monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Niezijl

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Niezijl kopen? In de volgende tabel beiden wij de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook nuttige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinlatitude cross265/70 R17115T€211
Continentalpremiumcontact 6215/55 R1899V€132
Vredesteinultrac satin225/45 R1895Y€112
Bridgestoneturanza215/50 R1892W€191
Goodyeareagle f1 asymmetric 5205/40 R1784W€96
Dunlopmoto180/70 R1677H€254
Pirelliscorpion winter ncs275/45 R21107V€311
Hankookventus s1 evo2 b k117b205/45 R1788W€95
Kumhoecsta hs51225/50 R1692V€91
Uniroyalaaexpert2215/45 R1791W€103
Nexennferaru1n0255/55 R18109Y€110
Firestonevanhawk 2215/65 R15104T€106
Superiabluewin225/55 R1699H€50
Savaadapto hp185/60 R1482H€59
Maxxisvs-01265/35 R2095Y€137
Toyoproxes cf2 xl205/55 R1694H€57
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Westerkwartier).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 70 R17 – 108T.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 108 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1000 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Niezijl.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Instap, medium en A-segment. Welke soort aan te raden is voor jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Nexen als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Voyager of Tigar.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Hankook zijn niet goedkoop. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Niezijl bestellen, en regel je snel 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Niezijl: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Niezijl: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Niezijl.

Hoe duur is autobanden wisselen in Niezijl?
Vakkundig banden vervangen in Niezijl kan al vanaf €55,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €97,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €54,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Niezijl.

Plaats een reactie