Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lettelbert

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Lettelbert? Op deze website communiceren wij landelijke aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop bieden wij praktische info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lettelbert inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €37,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Continental kosten ongeveer €325. B-merken als Dayton bestel je al vanaf €185 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Lettelbert

Banden wisselen in Lettelbert

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lettelbert is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast eist dit behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lettelbert is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lettelbert.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Balanceren van de banden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Lettelbert

Snel en voordelig banden vervangen in Lettelbert? In het overzicht hierna verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, repareren, wisselen, sipen, balanceren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je tevens montagepartners in Lucaswolde, Niekerk, Oldekerk, Enumatil en Briltil.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lettelbert

Goedkope autobanden Lettelbert

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKilometrageRijgedragKosten
1. PremiumGroot vermogenGrootverbruikerDriftig188
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€102
3. VoordeelStadsautootje< 15.000Eenvoudig€64

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bieden we je professionele online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Lettelbert hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook handige informatie over: Banden in de winter

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Lettelbert monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Lettelbert

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance vanaf eind oktober tot begin april.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Lettelbert kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot alpin 5 suv225/55 R1999V€260
Continentalconticrosscontact lx 2255/60 R18112H€137
Vredesteinultrac satin225/60 R18104W€132
Bridgestones_21_fj120/70 R1758W€142
Goodyearefficientgrip cargo215/65 R16106H€118
Dunlopsp sport maxx255/35 R2097Y€237
Pirellip zero xl ams295/30 R20101Y€241
Hankookvantra lt ra18215/70 R15109S€97
Kumhohs51215/55 R1693V€75
Uniroyalall season expert 2205/65 R1594H€84
Nexenroadian ct8185/75 R14102Q€66
Firestonedestination235/60 R18103W€154
Superiaecoblue 4s175/70 R1488T€52
Savaadapto165/65 R1479T€52
Maxxishp5245/40 R1897W€95
Toyoproxes cf2175/65 R1584H€48
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 65 R17 – 108 V.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hierbij dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 108 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1000kg.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van november tot april het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Lettelbert.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijsgroepen: Voordeel, medium en premium. Welke categorie voor jou ideaal is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Ga voor A-merken als Vredestein of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Fortuna Fs & Star Performer.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Hankook zijn best kostbaar. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Lettelbert bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Lettelbert: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Lettelbert: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €150,00 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Lettelbert.

Wat kost autobanden wisselen in Lettelbert?
Banden vervangen in Lettelbert laat je al uitvoeren voor €55,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Lettelbert.

Plaats een reactie