Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Doezum

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Doezum? Op deze website tref je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast vind je hier praktische info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Doezum incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €40,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Dunlop kan je al krijgen vanaf €315. Budgetmerken als Cst kan je al krijgen vanaf €185 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Doezum

Banden wisselen in Doezum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Doezum is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarbij vergt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Doezum ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Doezum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Waarom autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Doezum

Direct en voordelig banden vervangen in Doezum? In het overzicht hierna bekijk je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je plaatselijke montagebedrijven in Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen en Burum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-doezum

Goedkope autobanden Doezum

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarGrootverbruikerDruk191
2. PopulairNormale autoVanaf 25.000Modaal€107
3. GoedkoopsteKleine auto’s< 15.000Log€78

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hieronder bieden we je de beste online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Doezum hebben. Op deze website check je ook meer informatie over: Autobanden reinigen

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Doezum monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af door de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Doezum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij vorst of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Doezum kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden.

MerkTypeFormaatVermogenTarief
Michelinpilot sport 4suv255/60 R18112W€149
Continentalcontisportcontact 5p255/35 R1894Y€146
Vredesteinsportrac 5195/45 R1684V€83
Bridgestonet001205/60 R1692H€81
Goodyearefficientgrip performance205/60 R1696W€181
Dunlopmoto80/100 R2151M€106
Pirellicinturato p7225/60 R18104W€112
Hankookra18225/70 R15112S€103
Kumhohs51 xl205/40 R1784W€86
Uniroyalrain max 3185/80 R14102R€67
Nexenn fera su4 xl215/55 R1697W€66
Firestonemultihawk2165/70 R1481T€129
Superiabluewin205/75 R16110R€56
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxisvansmart snow165/70 R1489R€66
Toyoproxes tsb225/55 R1797V€104
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er veel details die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 60 R19 – 108H.

 • 255 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 108 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 1000 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Doezum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsgroepen: Economy, gemiddeld en de a-merken. Welke soort aan te raden is voor jou hangt met name af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Goodyear of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Delinte & Tristar Fs.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Firestone zijn best kostbaar. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Doezum bestellen, soms met wel 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Doezum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Doezum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Doezum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Doezum?
Door een vakman banden vervangen in Doezum regel je al voor €40,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Middels de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Doezum.

Plaats een reactie