Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice IJzendijke

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in IJzendijke? Op deze pagina bieden wij de grote shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in IJzendijke inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €42,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Continental kosten gemiddeld zo’n €325. Budgetmerken als Gremax bestel je al vanaf €195 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in IJzendijke

Banden wisselen in IJzendijke

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in IJzendijke is essentieel. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is een vak apart. Bovendien eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in IJzendijke ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in IJzendijke.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €84,99.

Informatie over banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in IJzendijke

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in IJzendijke? In het overzicht hierna vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, trimmen, sipen, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je ook montagepartners in Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens en Nieuwvliet.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ijzendijke

Goedkope autobanden IJzendijke

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 groepen:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegcontactPrijs
1. TopsegmentSnel en/of zwaar50.000+ Energiek192
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Normaal€114
3. BasisKleine stadsautoKleingebruikerRustig€67

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder vergelijken wij landelijke online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in IJzendijke hebben. Via deze website vind je ook extra informatie over: Autobanden vervangen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in IJzendijke monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen IJzendijke

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in IJzendijke kopen? In het onderstaande schema vind je de actuele prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker zoek je ook extra informatie over: Beste autobanden.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinpilot super sport265/35 R22102Y€371
Continentalkks10 ww200/90 R1924B€47
Vredesteinwintrac pro225/50 R1798V€118
Bridgestonebattlax sc r80/90 R1440P€66
Goodyeareagle ug gw-3205/45 R1683H€94
Dunlopsp winter sport 4d215/55 R1895H€188
Pirellidiablo rosso iii front120/60 R1755W€110
Hankookvantra lt ra18185/75 R16104R€91
Kumhowp51xl185/55 R1586H€65
Uniroyalrain max 3215/70 R15109S€92
Nexenn fera su1 xl205/40 R1784W€82
Firestonevanhawk 2 winter205/70 R15106R€86
Superiabluewin hp175/65 R1482T€36
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxisarctictrekker wp-05145/65 R1572T€57
Toyoproxes r31c195/45 R1680W€64
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Sluis).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende factoren die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 50 R15 – 89W.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 89 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 580 kilogram.
 • De laatste waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 270 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden IJzendijke.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijscategorieën: Koopjes, gemiddeld en het topsegment. Welke klasse je moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Seat Mii) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Giti en Prestivo.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in IJzendijke bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in IJzendijke: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden IJzendijke: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag IJzendijke.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in IJzendijke?
Door een vakman banden vervangen in IJzendijke wordt al gedaan voor €47,50 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €90. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de verstevigde wanden kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in IJzendijke.

Plaats een reactie