Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Retranchement

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Retranchement? Op dit portaal communiceren wij erkende online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop vind je hier aanvullende info over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Retranchement inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €44,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Sava kosten ongeveer €315. B-merken als Windforce zijn er al vanaf €205 voor een complete set.

Banden wisselen in Retranchement

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Retranchement is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Retranchement is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Retranchement.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage controleert ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €69,99.

Wat is autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Retranchement

Vlug en goedkoop banden vervangen in Retranchement? In de volgende tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Zeeland). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, balanceren, sipen, uitlijnen, wisselen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montagepartners in Cadzand, Zuidzande, IJzendijke, Biervliet en Schoondijke.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-retranchement

Goedkope autobanden Retranchement

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentType autoKilometrageRijgedragPrijzen
1. Hoogste klasseVeel vermogenVanaf 50.000Agressief194
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoTot 30.000 kmGemiddeld€108
3. BasisKleine autootjesBeperkt gebruikEenvoudig€67

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna vergelijken wij de beste webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Retranchement hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Retranchement monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Retranchement

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Italië, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden februari 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Retranchement kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport cup 2265/35 R1998Y€299
Continentalcontisportcontact 5235/55 R19101W€142
Vredesteinsprint classic185/80 R1693V€298
Bridgestonepotenza285/35 R1897Y€187
Goodyearultragrip suv255/50 R19107V€185
Dunlopsp winter sport 3d215/40 R1787V€129
Pirelliscorpion winter285/40 R22110V€378
Hankookventus s1 evo2 suv k117a235/45 R20100W€145
Kumhowp51195/65 R1591H€57
Uniroyalral.4×4 str.265/70 R15112H€127
Nexenn fera ru1235/60 R18103V€94
Firestoneroadhawk205/40 R1784W€85
Superiabluewin hp185/60 R1584T€40
Savaeskimo hp 2195/55 R1687H€77
Maxxism7312120/100 R1868M€88
Toyoprox.t1 sp. xl255/35 R1996Y€158
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Sluis).

Zoek jouw nieuwe band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende dingen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 60 R16 – 89 H.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 89 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 580kg.
 • De laatste letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Retranchement.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, goed en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (neem een Peugeot 107) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Aeolus of Starmaxx.


Dagdeals en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Maxxis zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Retranchement bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Retranchement: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Retranchement: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €167,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Retranchement.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Retranchement?
Professioneel banden vervangen in Retranchement kost je zo’n €32,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de unieke samenstelling kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Retranchement.

Plaats een reactie