Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stitswerd

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Stitswerd? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere landelijke webshops in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder bekijk je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Stitswerd inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Michelin kan je al krijgen vanaf €350. B-merken als Gripmax kosten gemiddeld zo’n €180 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Stitswerd

Banden wisselen in Stitswerd

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Stitswerd is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Stitswerd heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stitswerd.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €85,00.

Wanneer banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Stitswerd

Direct en voordelig banden vervangen in Stitswerd? In de tabel in het volgende blok bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Groningen). Deze garages ondersteunen je bij wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, balanceren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montagepunten in Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd en Westerwijtwerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stitswerd

Goedkope autobanden Stitswerd

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door het remgedrag, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKilometersRijgedragKosten
1. KwaliteitSportautoMeer dan 45.000Driftig192
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Modaal€113
3. VoordeelStadsautootjeKleingebruikerZwaar€66

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de volgende tabel bieden we je populaire online winkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Stitswerd hebben. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Stitswerd monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Stitswerd

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Stitswerd kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de actuele prijzen van enkele populaire modellen en types. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4225/50 R1798Y€131
Continentalpremiumcontact 6255/40 R22103V€154
Vredesteinsportrac 5205/45 R1683V€94
Bridgestoneblizzak175/70 R1488T€84
Goodyearultragrip performance gen-1235/55 R17103V€209
Dunloptrailsmart max170/60 R1772V€141
Pirellipzero275/45 R20110Y€200
Hankookwinter icept evo2 w320245/35 R1993W€222
Kumhokh27215/60 R1695V€64
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1475T€49
Nexenwinguard snow g wh2205/55 R1691H€75
Firestonefirehawk205/55 R1691V€102
Superiabluewin265/70 R16112T€71
Savaeskimo s 3+195/60 R1588T€65
Maxxism-917 bighorn26/8 R1444N€137
Toyoh08215/65 R16109/107R€79
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 60 R18 – 109V.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft de velgmaat weer (hier dus 18 inch).
 • 109 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Stitswerd.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijsklassen: Instap, uitstekend en het topsegment. Welke groep jij moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Pirelli als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Citroën C1) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kingstar of Metzeler.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Stitswerd bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Stitswerd: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Stitswerd: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Stitswerd.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Stitswerd?
Banden vervangen in Stitswerd kan al vanaf €45,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit circa €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Stitswerd.

Plaats een reactie