Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westerwijtwerd

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Westerwijtwerd? Op onze autobandenvergelijker vind je populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste vind je hier aanvullende info over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Westerwijtwerd inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Nexen zijn er al vanaf €340. B-merken als Double Star zijn al te koop vanaf €220 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Westerwijtwerd

Banden wisselen in Westerwijtwerd

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Westerwijtwerd is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Tevens vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Westerwijtwerd ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westerwijtwerd.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €84,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Westerwijtwerd

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Westerwijtwerd? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vergelijk je eveneens montagepartners in Huizinge, Middelstum, Warffum, Usquert en Zijldijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westerwijtwerd

Goedkope autobanden Westerwijtwerd

Zoek jij ook extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVeel kilometersDriftig186
2. StandaardDoorsnee autoDagelijks gebruikModaal€110
3. InstapKleine autootjesKleingebruikerZwaar€64

Bandenleveranciers vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel bieden we je goede internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Westerwijtwerd hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook nuttige informatie over: All season banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Westerwijtwerd monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Westerwijtwerd

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Westerwijtwerd kopen? In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Motorbanden.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinanakee wild110/80 R1858S€91
Continentalcontisportcontact 5225/40 R1892W€115
Vredesteinsportrac 5195/65 R1591H€51
Bridgestoneblizzak185/55 R1586H€87
Goodyearf1asym.3 xlao265/40 R20104Y€209
Dunlopsport maxx race 2 n1305/30 R20103Y€180
Pirellipzero245/45 R21104Y€146
Hankookwinter icept rs2 w452185/65 R1486T€53
Kumhokl33235/55 R19101H€121
Uniroyalrainsport 3195/45 R1477V€71
Nexenro-ct8205/65 R15102S€85
Firestonewinterhawk 3165/65 R1581T€68
Superiabluewin hp165/70 R1481T€36
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxisap2 all season155/60 R1574T€60
Toyoh09175/65 R1490/88T€78
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Loppersum).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Als je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende specificaties die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 70 R17 – 109H.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 109 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 1030 kilogram.
 • De laatste letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Westerwijtwerd.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden zijn er in diverse prijssegmenten: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk segment past bij jou hangt met name af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Firestone als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Barkley en Triangle.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Superia zijn de duurste op de markt. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Westerwijtwerd bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Westerwijtwerd: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Westerwijtwerd: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Westerwijtwerd.

Hoe duur is autobanden wisselen in Westerwijtwerd?
Banden vervangen in Westerwijtwerd kost je zo’n €42,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €89,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Westerwijtwerd.

Plaats een reactie