Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Warffum

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Warffum? Op www.autobandenspot.nl tref je de beste webshops in goedkope autobanden en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook lees je hier nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Warffum inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Superia scoor je al vanaf €300. B-merken als Double Coin kosten ongeveer €185 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Warffum

Banden wisselen in Warffum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Warffum is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Warffum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Warffum.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Warffum

Vlug en voordelig banden vervangen in Warffum? In het overzicht hierna verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen, repareren, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je eveneens montage-experts in Usquert, Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland en Oudeschip.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-warffum

Goedkope autobanden Warffum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Advies: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

KlasseType autoKilometrageWegcontactTarief
1. TopklasseGroot vermogenGrootverbruikerEnergiek191
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€112
3. BasisKleine autootjes< 15.000Kalm€66

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna check en vergelijk je toonaangevende online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Warffum hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Warffum monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Warffum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Warffum kopen? In het onderstaande schema bekijk je de actuele tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook meer informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4s255/30 R2092Y€246
Continentalsportcontact 6315/40 R21111Y€242
Vredesteinsportrac 5205/50 R1789V€102
Bridgestonebliz. dm v2 mfs275/65 R17115R€211
Goodyearvector 4seasons suv gen-2215/65 R1698H€104
Dunlopsp sport maxx gt265/45 R20104Y€201
Pirellidiablo rosso corsa ii200/55 R1778W€165
Hankookwinter icept evo2 w320235/45 R1797H€105
Kumhokh27205/60 R1591H€90
Uniroyalms-plus 77 suv xl225/65 R17106H€115
Nexenn fera su1 xl265/35 R1897Y€108
Firestonefirehawk205/45 R1788V€97
Superiabluewin205/65 R16107R€55
Savaeskimo hp 2215/55 R1693H€89
Maxxism6024120/70 R1251J€78
Toyosnowprox s943205/65 R1594H€70
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Het Hogeland).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er diverse factoren die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 55 R17 – 109T.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 55%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 109 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 1030 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van november tot april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Warffum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijssegmenten: Instap, standaard en het topsegment. Welk artikel je moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Delinte en Linglong.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Warffum bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Warffum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Warffum: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Warffum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Warffum?
Professioneel banden vervangen in Warffum wordt al gedaan voor €32,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Warffum.

Plaats een reactie