Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zwiggelte

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Zwiggelte? Op deze pagina tref je toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder lees je hier meer informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zwiggelte incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €42,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Michelin kan je al krijgen vanaf €335. budgetmerken als Windforce koop je al vanaf €225 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Zwiggelte

Banden wisselen in Zwiggelte

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Zwiggelte is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een precies werkje. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zwiggelte ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zwiggelte.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt scheef en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Zwiggelte

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Zwiggelte? In de tabel in het volgende blok vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze autogarages ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, repareren, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website check je regionale montagebedrijven in Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde, Appelscha en Smilde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zwiggelte

Goedkope autobanden Zwiggelte

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseGrote motorMeer dan 45.000Pittig194
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€103
3. InstapBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €60

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de volgende tabel doorzoek je erkende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Zwiggelte hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Zwiggelte monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Zwiggelte

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Zwiggelte kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Banden in de winter.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinpilot sport 4s245/35 R2095Y€230
Continentalwintercontact ts 860 s225/40 R1993V€176
Vredesteinsnowtrac 5185/65 R1588H€65
Bridgestonedueler255/55 R18109W€142
Goodyearultragrip performance +225/50 R1798H€125
Dunlopsp sport maxx gt245/40 R1994Y€207
Pirelliscooter110/90 R1264P€57
Hankookventus s1 evo2 k117225/50 R1794Y€90
Kumhokl713333/1250 R15108Q€225
Uniroyalms-plus 77175/65 R1584T€54
Nexencp521 demo215/70 R16108T€94
Firestonemseason 2 xl215/60 R17100V€127
Superiabluewin hp165/70 R1481T€36
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxisue-168n trucmaxx195/80 R15106R€95
Toyocelsius195/60 R1588H€66
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Midden-Drenthe).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar factoren die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 225 / 70 R15 – 106Q.

 • 225 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 106 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950kg.
 • De afsluitende letter (Q) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot160 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zwiggelte.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsgroepen: Koopjes, standaard en de a-merken. Welke categorie voor jou geschikt is wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Vredestein of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Hyundai i10) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs of Maxtrek.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Nexen zijn niet goedkoop. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Zwiggelte bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Check de autobanden outlet in Zwiggelte: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Zwiggelte: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Zwiggelte.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Zwiggelte?
Vakkundig banden vervangen in Zwiggelte laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de extra sterke stukken in de wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldikte. Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zwiggelte.

Plaats een reactie