Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoogersmilde

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Hoogersmilde? Op www.autobandenspot.nl tref je de meest populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoogersmilde inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Pirelli koop je al vanaf €340. budgetmerken als Delinte koop je al vanaf €195 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Hoogersmilde

Banden wisselen in Hoogersmilde

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hoogersmilde is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hoogersmilde ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoogersmilde.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €87,50.

Balanceren van de banden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Hoogersmilde

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Hoogersmilde? In het overzicht hierna tref je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen, repareren, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website check je daarnaast ook montagebedrijven in Appelscha, Smilde, Bovensmilde, Drijber en Wijster.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoogersmilde

Goedkope autobanden Hoogersmilde

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. Hoogste klasseGrote motorMeer dan 45.000Energiek185
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€107
3. VoordeelKleine stadsautoWeinig kilometersEenvoudig€76

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig betrouwbare online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoogersmilde hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook uitgebreide info over: Autobanden verwisselen

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hoogersmilde monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Direct winterbanden wisselen Hoogersmilde

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zweden, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze bij natte en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hoogersmilde kopen? In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook handige informatie over: Best geteste autobanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl265/50 R20111T€314
Continentalpremiumcontact 6275/55 R17109V€154
Vredesteinquatrac 5195/70 R1491T€78
Bridgestoneturanza185/50 R1681H€96
Goodyearultragrip performance +235/50 R19103V€225
Dunlopsp sport maxx gt245/45 R19102Y€241
Pirellipzero295/35 R21107Y€215
Hankookventus v12 evo2 k120245/45 R1799Y€106
Kumhops91 xl245/45 R18100Y€118
Uniroyalms-plus 77215/55 R1693H€89
Nexenwinguard snow g wh2195/60 R1689H€65
Firestonemseason 2 xl225/45 R1794V€84
Superiabluewin205/65 R16107R€55
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxisvansmart snow155/80 R1288R€59
Toyocelsius.205/55 R1691H€69
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Drenthe).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal onderdelen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 205 / 70 R15 – 106 R.

 • 205 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 106 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 950kg.
 • De laatste waarde (R) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 170 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hoogersmilde.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in diverse prijsgroepen: Economy, medium en het topsegment. Welke categorie voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aoteli en Powertrac.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Hankook zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je hele goedkope autobanden in Hoogersmilde bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Hoogersmilde: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Hoogersmilde: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €162,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hoogersmilde.

Hoe duur is autobanden wisselen in Hoogersmilde?
Professioneel banden vervangen in Hoogersmilde is al mogelijk vanaf €52,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hoogersmilde.

Plaats een reactie