Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Appelscha

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Appelscha? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de beste online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast vind je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Appelscha inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is al mogelijk vanaf €45,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Hankook scoor je al vanaf €350. Budgetmerken als Infinity bestel je al vanaf €180 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Appelscha

Banden wisselen in Appelscha

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Appelscha is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Appelscha is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Appelscha.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €77,50.

Balanceren van de autobanden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Appelscha

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Appelscha? In de tabel hieronder verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Drenthe). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, sipen, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je regionale montageservices in Smilde, Bovensmilde, Drijber, Wijster en Spier.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-appelscha

Goedkope autobanden Appelscha

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Let op: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 niveau’s:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-merkGroot vermogen50.000+ Driftig193
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€105
3. BasisLichte auto’s< 15.000Zwaar€70

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna vergelijken wij toonaangevende online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Appelscha hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook nuttige informatie over: Autobanden voor op reis

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Appelscha monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Appelscha

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Appelscha kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinlatitude x-ice north lxin2+ xl255/45 R20105T€248
Continentalcontisportcontact 5p255/30 R1991Y€200
Vredesteinultrac vorti295/35 R20105Y€225
Bridgestoneblizzak lm25205/60 R1692H€110
Goodyearultragrip cargo205/75 R16110R€119
Dunlopk81 tt100425/85 R1864H€141
Pirellicinturato p7215/45 R1889V€94
Hankookventus prime3 k125225/50 R1692W€88
Kumhoecsta ps91245/40 R1998Y€118
Uniroyalms-plus 77 xl225/40 R1892V€102
Nexenwinguard snow g wh2225/70 R16103H€80
Firestonemseason 2225/60 R1799V€124
Superiabluewin195/55 R1585H€40
Savatrenta ms205/75 R16110Q€106
Maxxisap2 all season195/60 R1689H€73
Toyos954255/35 R1996W€149
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke onderwerpen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 70 R15 – 106R.

 • 205 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 15 inch).
 • 106 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 950 kilogram.
 • De laatste waarde (R) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 170 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Appelscha.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kan je vinden in verschillende prijssegmenten: Prima, middenklassen en A-segment. Welke soort voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Sava op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Giti en Petlas.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Firestone zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Appelscha bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Appelscha: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Appelscha: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Appelscha.

Hoe duur is autobanden wisselen in Appelscha?
Door een vakman banden vervangen in Appelscha is al mogelijk vanaf €52,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €85. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Appelscha.

Plaats een reactie