Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Spier

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Spier? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met erkende webshops in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Spier inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Sava kan je al krijgen vanaf €310. B-merken als Imperial Fs All kosten ongeveer €215 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Spier

Banden wisselen in Spier

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Spier is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Spier heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Spier.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €87,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Spier

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Spier? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je tevens montageservices in Oranje, Hijken, Hooghalen, Beilen en Loon.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-spier

Goedkope autobanden Spier

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 klassen:

KlasseType autoKM (jaarlijks)RijgedragKostprijs
1. PremiumZware auto’sVanaf 50.000Druk194
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikHerkenbaar€113
3. EconomyStadsautootje< 15.000Voorspelbaar€60

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je professionele internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Spier hebben. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: All season banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Spier monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Spier

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Spier kopen? In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Motorbanden.

MerkSoortAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4225/50 R1798Y€131
Continentalsportcontact 6245/35 R2095Y€229
Vredesteinultrac vorti245/45 R20103Y€176
Bridgestoneblizzak225/55 R1695H€119
Goodyeareagle f1 asymmetric235/50 R1796Y€142
Dunlopsp sport maxx gt235/50 R1897V€150
Pirellip-zero (pz4)275/40 R20106W€176
Hankookventus prime3 k125245/40 R1897Y€108
Kumhosolus xc ku26235/45 R1894V€75
Uniroyalrainsport 3 xl255/35 R1894Y€161
Nexenwt1195/65 R16104T€74
Firestonevanhawk winter 2215/65 R16109T€115
Superiabluewin215/70 R15109R€55
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxisarctictrekker185/65 R1588H€56
Toyos954 xl215/55 R1798V€138
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Midden-Drenthe).

Zoek de autoband die bij jou past

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse aspecten die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 80 R15 – 106S.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 106 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende waarde (S) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Spier.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Instap, standaard en A-segment. Welk model voor jou geschikt is hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aeolus of Triangle.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Sava zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Spier bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Spier: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Spier: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Spier.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Spier?
Professioneel banden vervangen in Spier kan al vanaf €35,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldiepte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Spier.

Plaats een reactie