Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rozendaal

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Rozendaal? Op Autobandenspot.nl bieden wij landelijke webwinkels in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast bieden wij belangrijke informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rozendaal inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Kumho Tyres scoor je al vanaf €350. B-merken als Aeolus zijn er al vanaf €220 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Rozendaal

Banden wisselen in Rozendaal

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Rozendaal is essentieel. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en omstreeks maart of april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Tevens vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Rozendaal ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rozendaal.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage analyseert ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €89,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Rozendaal

Snel en goedkoop banden vervangen in Rozendaal? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je regionale montagepunten in Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum en Arnhem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rozendaal

Goedkope autobanden Rozendaal

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

CategorieType autoKilometersRijgedragPrijs
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 50.000Pittig195
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€106
3. BudgetBoodschappenautoBeperkt gebruikSimpel €73

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Rozendaal hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Zomerbanden

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Rozendaal monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Rozendaal

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een optimale wegligging bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Rozendaal kopen? In het onderstaande schema vind je de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Banden voor de motor.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpower pure sc150/70 R1364S€63
Continentalcrosscontact lx sport265/45 R21108W€266
Vredesteinsportrac 5195/50 R1582V€66
Bridgestoneexedra max f90/90 R2154H€98
Goodyeareagle ls2235/55 R19101V€182
Dunlopsport maxx rt 2265/45 R21104W€190
Pirelliscorpion winter255/50 R19107V€175
Hankookkinergy eco k425195/65 R1591T€156
Kumhowp71 xl235/45 R1999V€110
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1479T€48
Nexenn fera su1 xl225/45 R1693W€119
Firestonevanhawk2175/75 R16101R€79
Superiaecoblue 4s195/45 R1684V€45
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisvansmart snow wl2215/70 R16108T€91
Toyoproxes cf2 suv225/60 R18100H€102
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Rozendaal).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er diverse onderdelen waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 175 / 70 R13 – 82H.

 • 175 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 82 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 475 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 210 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Rozendaal.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Voordeel, goed en A-segment. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Toyo als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland of Torque.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Rozendaal bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Rozendaal: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Rozendaal: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €165,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Rozendaal.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Rozendaal?
Vakkundig banden vervangen in Rozendaal kost je zo’n €47,50 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €90. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rozendaal.

Plaats een reactie