Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Collendoorn

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Collendoorn? Op deze pagina ontdek je erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Als laatste vind je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Collendoorn inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Vredestein kosten ongeveer €310. B-merken als King Star zijn er al vanaf €215 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Collendoorn

Banden wisselen in Collendoorn

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Collendoorn is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Collendoorn scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Collendoorn.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €67,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Collendoorn

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Collendoorn? In de tabel hieronder verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Overijssel). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, trimmen, wisselen, balanceren, (de)monteren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook andere montagepartners in Rheezerveen, Heemserveen, Diffelen, Rheeze en Hoogenweg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-collendoorn

Goedkope autobanden Collendoorn

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 niveau’s:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragPrijs
1. A-segmentVeel trekkrachtGrootverbruikerDynamisch187
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Gewoon€118
3. BudgetBoodschappenautoMinder dan 15.000Voorspelbaar€77

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bieden we je professionele aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Collendoorn hebben. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Gehomologeerde banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Collendoorn monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden laten wisselen Collendoorn

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuwval.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Collendoorn kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: All season banden.

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 3235/45 R1898Y€195
Continentalvancocontact195/70 R1597T€127
Vredesteinwintrac xtreme s215/70 R16100H€91
Bridgestoneblizzak275/50 R20113V€263
Goodyeareagle f1 asymmetric suv at245/45 R21104W€127
Dunlopgeomax enduro s90/90 R2154R€88
Pirelliscorpion ice325/30 R21108V€517
Hankookventus s1 evo3 k127245/40 R2099Y€150
Kumhoha31195/65 R1591T€53
Uniroyalsnow max 2195/75 R16107R€112
Nexenro-ct8195/60 R1699H€80
Firestoneroadhawk215/65 R1596H€83
Superiaecoblue hp195/50 R1684V€60
Savatrenta 2235/65 R16115S€136
Maxxispremitra 5 hp5235/50 R1796V€95
Toyovario – v2+185/55 R1480H€68
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hardenberg).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende onderdelen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 60 R17 – 99H.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 99 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775kg.
 • De laatste waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Collendoorn.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en het topsegment. Welke categorie jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Dunlop of Superia als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (neem een Suzuki Celerio) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Bf Goodrich of Vee Rubber.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Collendoorn bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Collendoorn: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Collendoorn: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Collendoorn.

Hoe duur is autobanden wisselen in Collendoorn?
Bij een garage banden vervangen in Collendoorn kan al vanaf €35,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €89,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Collendoorn.

Plaats een reactie