Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Deventer

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Deventer? Op deze pagina vind je onder andere populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Deventer inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Maxxis zijn er al vanaf €310. Budgetmerken als Giti kosten gemiddeld zo’n €200 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Deventer

Banden wisselen in Deventer

De bandenwissel bij een autobedrijf in Deventer is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder vergt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Deventer is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Deventer.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €90,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Deventer

Direct en goedkoop banden vervangen in Deventer? In de volgende tabel vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Overijssel). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, repareren, uitlijnen, balanceren, sipen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montage-specialisten in Voorst, Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst en Zutphen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-deventer

Goedkope autobanden Deventer

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkKosten
1. PremiumSportwagen50.000+ Agressief199
2. UitstekendNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€101
3. BudgetKleine auto’s< 15.000Kalm€75

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna bieden we je professionele online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Deventer hebben. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Deventer monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Direct winterbanden wisselen Deventer

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Deventer kopen? In de volgende tabel vind je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Autobanden vervangen .

MerkSerieAfmetingenVermogenKosten
Michelinprimacy 3245/40 R1893Y€185
Continentalallseasoncontact195/65 R1595H€70
Vredesteinultrac vorti235/35 R2092Y€162
Bridgestonebt-39ss80/90 R1744S€109
Goodyeareagle f1 asymmetric 2 suv285/45 R20112Y€208
Dunlopsport maxx rt 2225/55 R1797Y€115
Pirelliscorpion rally str150/70 R1870V€121
Hankookventus s1 evo2 k117245/45 R1795W€103
Kumhoha31 xl215/50 R1795V€98
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/40 R1892V€99
Nexenwt1195/70 R15104R€67
Firestoneroadhawk185/60 R1584T€62
Superiabluewin215/70 R16100T€55
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxisap2 all season xl235/35 R1991W€134
Toyoopen country u/t265/65 R17112H€140
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Deventer).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 185 / 55 R15 – 82T.

 • 185 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 15 inch).
 • 82 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Deventer.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijssegmenten: Koopjes, standaard en het topsegment. Welke categorie past bij jou is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Hankook als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Chevrolet Spark) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bfgoodrich en Mabor.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Hankook zijn in de basis best duur. Wie wil besparen houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Deventer bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Deventer: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Deventer: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €167,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Deventer.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Deventer?
Op locatie banden vervangen in Deventer kost je zo’n €55,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Deventer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie