Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hof van Twente

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hof van Twente? Op Autobandenspot.nl vind je gerenommeerde online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier uitgebreide info over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hof van Twente inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €43,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Michelin kosten gemiddeld zo’n €330. Budgetmerken als Kama scoor je al vanaf €195 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Hof van Twente

Banden wisselen in Hof van Twente

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hof van Twente is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. In het najaar laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Hof van Twente ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hof van Twente.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €79,99.

Wat is banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Hof van Twente

Direct en goedkoop banden vervangen in Hof van Twente? In de volgende tabel tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Overijssel). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen, trimmen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal check je ook montage-garages in Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hof-van-twente

Goedkope autobanden Hof van Twente

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. A-merkZware auto’sMeer dan 45.000Druk191
2. StandaardGemiddelde autoCirca 25.000Gewoon€104
3. GoedkoopsteKleine stadsautoMinder dan 15.000Log€69

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder bieden we je toonaangevende aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Hof van Twente hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook extra informatie over: Autobanden schoonmaken

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Hof van Twente monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Hof van Twente

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hof van Twente kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook aanvullende info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortAfmetingKenmerkKosten
Michelinagilis+215/60 R17109T€169
Continentalcontisportcontact 5195/45 R1781W€118
Vredesteinultrac vorti275/30 R2097Y€301
Bridgestonebattlax bt023 r g160/60 R1769(W)€139
Goodyearcargo vector 2 demo205/65 R16107T€102
Dunlopsportmax gpr-300160/60 R1769W€102
Pirellicinturato all season plus205/55 R1691V€71
Hankookkiner.4s h740165/65 R1581T€81
Kumhowp51205/60 R1692H€67
Uniroyalall season expert 2175/65 R1584H€64
Nexenroadian ct8205/65 R15102S€72
Firestoneroadhawk225/60 R16102V€112
Superiabluewin255/55 R19111H€72
Savaeskimo s 3+195/60 R1588T€65
Maxxisap2 all season225/60 R1788V€104
Toyos 943225/45 R1791H€225
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hof van Twente).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de flank van de band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 185 / 55 R15 – 82V.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 82 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 475 kilogram.
 • De laatste waarde (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Hof van Twente.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke soort aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Continental of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota iQ) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Delinte & Torque.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Hankook zijn niet goedkoop. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Hof van Twente bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hof van Twente: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Hof van Twente: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hof van Twente.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hof van Twente?
Op korte termijn banden vervangen in Hof van Twente kost je zo’n €40,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hof van Twente.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie