Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Staphorst

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Staphorst? Op onze autobandenvergelijker bieden wij de grote webshops in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier praktische informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Staphorst inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Michelin scoor je al vanaf €335. B-merken als Lassa kosten gemiddeld zo’n €230 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Staphorst

Banden wisselen in Staphorst

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Staphorst is erg belangrijk. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Tevens eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Staphorst ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Staphorst.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Staphorst

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Staphorst? In het onderstaande schema tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Overijssel). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met (de)monteren, repareren, sipen, balanceren, trimmen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je evenzeer montage-experts in Meppel, Hoogeveen, Emmen, Hardenberg en Coevorden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-staphorst

Goedkope autobanden Staphorst

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieType autoKilometrageRijstijlKostprijs
1. TopklasseGroot vermogen50.000+ Driftig199
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Modaal€101
3. VoordeelKleine stadsauto< 15.000Zwaar€68

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijken wij landelijke internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Staphorst hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Staphorst monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een lager brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Staphorst

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Staphorst kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport cup 2295/30 R20101Y€352
Continentalallseasoncontact235/55 R17103V€139
Vredesteinultrac vorti235/40 R1895Y€169
Bridgestonehoop b014/55 R1059J€46
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R1687H€126
Dunlopsport bluresponse195/50 R1582H€124
Pirellicinturato p7245/40 R1897Y€132
Hankookwinter icept evo2 w320225/40 R1892V€128
Kumhokc53205/65 R15102T€82
Uniroyalall season expert 2195/55 R1687H€86
Nexenn fera su1 xl195/45 R1578W€63
Firestoneroadhawk225/55 R1898V€117
Superiaecoblue 4s215/55 R1697V€51
Savaeskimo s3+185/65 R1486T€57
Maxxism8060 comp. yellow letters401/35 R17123L€382
Toyoproxes r888r275/35 R1895Y€269
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Staphorst).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel specificaties die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 70 R13 – 83 T.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hierbij dus 70%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 13 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 83 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 487 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Staphorst.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in drie prijscategorieën: Koopjes, goed en de a-merken. Welke klasse je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Ford Ka) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Giti of Nortenha.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Staphorst bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Staphorst: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Staphorst: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €155,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Staphorst.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Staphorst?
Bij een garage banden vervangen in Staphorst wordt al gedaan voor €50,00 per set van 4 (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Staphorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie