Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kampen

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Kampen? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de meest populaire webshops in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens bieden wij handige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Kampen inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Nexen bestel je al vanaf €340. B-merken als Austone kosten gemiddeld zo’n €195 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Kampen

Banden wisselen in Kampen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Kampen is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Tevens eist dit flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kampen heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kampen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen is al uit te voeren vanaf €89,99.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Kampen

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Kampen? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, repareren, (de)monteren, balanceren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montage-experts in Dronten, Lelystad, Heerde, Epe en Olst-Wijhe.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kampen

Goedkope autobanden Kampen

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentSoort autoKilometersWegliggingPrijzen
1. A-merkZware wagens50.000+ Pittig180
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€112
3. GoedkoopsteLichte auto’sBeperkt gebruikRustig€75

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig professionele aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Kampen hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: 4 seizoenen banden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Kampen monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Kampen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Kampen kopen? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook extra informatie over: Zomerbanden.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinagilis+235/65 R16121R€205
Continentalallseasoncontact225/40 R1892V€114
Vredesteinultrac vorti265/30 R1993Y€158
Bridgestoneturanza205/55 R16HH€85
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/35 R1993Y€155
Dunlopsport maxx rt255/35 R1996Y€167
Pirellicarrier camper215/70 R15109R€121
Hankookwinter icept evo2 w320225/60 R1698H€92
Kumhoportran kc53165/70 R1489R€60
Uniroyalall season expert 2 xl fr235/60 R18107V€126
Nexenn fera su1 xl205/50 R1793W€70
Firestoneroadhawk185/60 R1584H€72
Superiabluewin215/65 R16109R€56
Savaadapto hp ms195/65 R1591H€63
Maxxisma-pw presa snow205/60 R1595H€111
Toyoproxes sport xl255/35 R2097Y€149
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Kampen).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 45 R16 – 83V.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 staat voor de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 83 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 487 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Kampen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijsgroepen: Prima, uitstekend en de a-merken. Welk type jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Haida en Paxaro.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kampen bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kampen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kampen: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Kampen.

Wat kost autobanden wisselen in Kampen?
Bij een garage banden vervangen in Kampen regel je al voor €52,50 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kampen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie