Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Heerenbroek

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in s-Heerenbroek? Op deze website bieden wij landelijke online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast bieden wij handige info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Heerenbroek inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €320. Budgetmerken als B.F. Goodrich kan je al krijgen vanaf €180 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in s-Heerenbroek

Banden wisselen in s-Heerenbroek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in s-Heerenbroek is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vergt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in s-Heerenbroek heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Heerenbroek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist checkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in s-Heerenbroek

Vlug en goedkoop banden vervangen in s-Heerenbroek? In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor repareren, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je ook montage-specialisten in IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen, Swifterbant en Marle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-heerenbroek

Goedkope autobanden s-Heerenbroek

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 groepen:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactTarief
1. PremiumZware auto’sGrootverbruikerEnergiek193
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€116
3. GoedkoopsteLichte auto’s< 15.000Eenvoudig€64

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht bieden we je betrouwbare internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in s-Heerenbroek hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in s-Heerenbroek monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden wisselen s-Heerenbroek

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuwval.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in s-Heerenbroek kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website check je ook meer informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieAfmetingVermogenKosten
Michelincrossclimate suv285/45 R19111Y€214
Continentalcontisportcontact 5315/35 R20110W€261
Vredesteinquatrac 5195/60 R1588V€75
Bridgestoneturanza215/45 R1791W€96
Goodyearefficientgrip performance205/60 R1692H€105
Dunloparrowmax streetsmart110/80 R1757S€113
Pirellip7cirf*as#225/45 R1891V€194
Hankookdynapro at2 rf11255/65 R17110T€121
Kumhoha31195/50 R1582V€53
Uniroyalrainsport 3 ssr225/45 R1791W€87
Nexenn fera ru1 xl275/40 R20106Y€132
Firestoneroadhawk195/55 R1687H€86
Superiasa37295/35 R21107Y€76
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxishp5245/40 R1897W€95
Toyosnowprox s954xl195/55 R2095H€116
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Kampen).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar details die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 50 R17 – 100V.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 50%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 100 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden s-Heerenbroek.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn er in velerlei prijsklassen: Economy, medium en topklasse. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Toyo als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs All en Tristar.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in s-Heerenbroek bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in s-Heerenbroek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden s-Heerenbroek: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag s-Heerenbroek.

Hoe duur is autobanden wisselen in s-Heerenbroek?
Door een vakman banden vervangen in s-Heerenbroek laat je al uitvoeren voor €37,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in s-Heerenbroek.

Plaats een reactie