Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Enschede

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Enschede? Op Autobandenspot.nl communiceren wij gerenommeerde leveranciers van winter- zomer- en all season banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij handige informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Enschede incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Dunlop kan je al krijgen vanaf €305. B-merken als Heidenau bestel je al vanaf €215 per set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Enschede

Banden wisselen in Enschede

De bandenwissel bij een autobedrijf in Enschede is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Enschede is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Enschede.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €90,00.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Enschede

Rap en voordelig banden vervangen in Enschede? In de volgende tabel bekijk je specialisten en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Overijssel). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, uitlijnen, sipen, trimmen, wisselen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je nabijgelegen montagebedrijven in Haaksbergen, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Hellendoorn en Deventer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-enschede

Goedkope autobanden Enschede

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

SegmentAutoKm p/jaarRijgedragKostprijs
1. Hoogste klasseVeel power50.000+ Dynamisch199
2. StandaardDoorsnee autoRond 30.000Gewoon€104
3. InstapKleine stadsautoWeinig kilometersEenvoudig€63

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je landelijke online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Enschede hebben. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Enschede monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Enschede

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging in het geval van natte en koude periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Italië, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie in het najaar en in de winter.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Enschede kopen? In de volgende tabel beiden wij de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelincrossclimate205/55 R1694V€149
Continentalwintercontact ts 850p235/45 R1894V€166
Vredesteinultrac vorti295/30 R22295/30Z22(Y€210
Bridgestoneexedra max f80/90 R2148H€92
Goodyearcargo marathon demo195/60 R1699H€92
Dunlopwinter sport 5 suv255/55 R19111V€292
Pirelliscorp.mx_mid_32110/90 R1962M€79
Hankookal10 225 inch315/80 R225156L€408
Kumhops31 xl215/45 R1791W€80
Uniroyalall season expert 2 xl225/55 R1699V€115
Nexenro-ct8235/65 R16115R€97
Firestonevanhawk 2205/65 R16107/105T€97
Superiaecoblue hp185/55 R1480H€38
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisap2 all season165/70 R1383T€42
Toyos954245/40 R1998W€159
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Enschede).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere aspecten die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 45 R15 – 82V.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 15 inch).
 • 82 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 475 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Enschede.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Kosten
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Koopjes, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk product jij moet kiezen hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Lexani en Mabor.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Nexen zijn niet goedkoop. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Enschede bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Enschede: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Enschede: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €165,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Enschede.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Enschede?
Banden vervangen in Enschede regel je al voor €55,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de status van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Enschede.

Plaats een reactie