Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Reusel-De Mierden

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Reusel-De Mierden? Op deze pagina kan je aan de slag met de beste shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Reusel-De Mierden inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Bridgestone koop je al vanaf €345. B-merken als Double Coin koop je al vanaf €220 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Reusel-De Mierden

Banden wisselen in Reusel-De Mierden

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Reusel-De Mierden is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november nemen we de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Reusel-De Mierden is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Reusel-De Mierden.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €84,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Reusel-De Mierden

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Reusel-De Mierden? In het overzicht hierna bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, trimmen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website zoek je ook montagepunten in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-reusel-de-mierden

Goedkope autobanden Reusel-De Mierden

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 classificaties:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijgedragTarief
1. PremiumVeel trekkrachtVeel kilometersDynamisch181
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmGemiddeld€113
3. BasisStadsautootjeKleingebruikerKalm€65

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema doorzoek je betrouwbare online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Reusel-De Mierden hebben. Op deze website tref je ook handige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Reusel-De Mierden monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Reusel-De Mierden

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Aanbevolen bij natte en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Reusel-De Mierden kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinx-ice north 3 xl235/45 R1999H€235
Continentalconticrosscontact lx sport285/40 R22110Y€286
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R18100H€215
Bridgestonepotenza275/40 R1899W€202
Goodyearug performance suv gen-1255/50 R19107V€160
Dunlopscootsmart130/70 R1262S€53
Pirelliscorpion verde all season255/50 R20109W€195
Hankookwinter icept rs2 w452215/65 R1698H€82
Kumhowp51175/50 R1575H€55
Uniroyalrainsport 3 xl245/45 R18100Y€107
Nexencp661235/60 R16100H€85
Firestonefirehawk205/45 R1788V€97
Superiasnow hp185/60 R1482H€38
Savaeskimo s3+185/60 R1482H€61
Maxxisall-season ap2175/80 R1488H€54
Toyocelsius215/60 R1796V€94
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Reusel-De Mierden).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal onderdelen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 175 / 60 R14 – 79T.

 • 175 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 60%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 79 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 437 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Reusel-De Mierden.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijscategorieën: Economy, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort je moet kiezen hangt met name af van het gewicht van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Hankook op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Autogreen of Mitas.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Nexen zijn vrij duur. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Reusel-De Mierden bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Reusel-De Mierden: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Reusel-De Mierden: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Reusel-De Mierden.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Reusel-De Mierden?
Banden vervangen in Reusel-De Mierden is al mogelijk vanaf €35,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €95,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Reusel-De Mierden.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie