Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lage Mierde

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Lage Mierde? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met toonaangevende webshops in goedkope autobanden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop kan je aan de slag met uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Lage Mierde inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €42,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van de beste merken zoals Bridgestone kosten gemiddeld zo’n €340. Budgetmerken als Gripmax zijn er al vanaf €230 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Lage Mierde

Banden wisselen in Lage Mierde

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lage Mierde is belangrijk. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lage Mierde is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lage Mierde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Lage Mierde

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Lage Mierde? In het overzicht hierna bieden wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, wisselen, balanceren, trimmen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montage-garages in Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen, Esbeek en Biest-Houtakker.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lage-mierde

Goedkope autobanden Lage Mierde

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegliggingPrijzen
1. A-segmentKrachtige autoGrootverbruikerDruk199
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Gemiddeld€116
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig kilometersLog€60

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijken wij toonaangevende online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Lage Mierde hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Lage Mierde monteren bevordert de grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden laten wisselen Lage Mierde

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij vorst of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Lage Mierde kopen? In het overzicht hierna bekijk je de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelincommander ii front120/70 R1960W€158
Continentalwintercontact ts 850p225/35 R1988W€212
Vredesteinquatrac 5195/65 R1591V€80
Bridgestonepotenza255/35 R20255/35Z20(Y€153
Goodyearefficientgrip suv255/70 R18113H€215
Dunlopeconodrive195/75 R16107R€99
Pirelliwinter sottozero 3225/45 R1794V€142
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/50 R20109V€172
Kumhoes31195/60 R1689H€80
Uniroyalallseasonmax205/75 R16110R€96
Nexenwinguard sport xl195/45 R1684H€67
Firestoneroadhawk205/60 R1692V€81
Superiars100195/60 R1689H€44
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxishp5215/55 R1697W€81
Toyopx. r 888-r xl225/45 R1693W€163
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Reusel-De Mierden).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er diverse specificaties die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 65 R16 – 91H.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit geval 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 91 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 615 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Lage Mierde.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijsklassen: Voordelig, goed en de hoogste klasse. Welke groep voor jou ideaal is heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Citroën C1) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kormo of Trazano.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Lage Mierde bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Lage Mierde: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Lage Mierde: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Lage Mierde.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Lage Mierde?
Vakkundig banden vervangen in Lage Mierde kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Lage Mierde.

Plaats een reactie