Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Altena

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Altena? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

  • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Altena inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €37,50.
  • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Gewoon goede banden van de betere merken als Hankook zijn er al vanaf €350. budgetmerken als Kleber koop je al vanaf €210 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Altena

Banden wisselen in Altena

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Altena is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Ook eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Altena is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
  • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
  • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
  • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
  • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
  • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Altena.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Altena

Rap en goedkoop banden vervangen in Altena? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices hebben ervaring met wisselen, trimmen, balanceren, (de)monteren, repareren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je eveneens montage-specialisten in Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren en Culemborg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-altena

Goedkope autobanden Altena

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. PremiumVeel trekkrachtVanaf 40.000Druk199
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmGemiddeld€109
3. VoordeligLichte auto’sMinder dan 15.000Zwaar€71

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel vergelijken wij populaire webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Altena hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook aanvullende info over: 4 seizoenen banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Altena monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

  • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
  • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
  • Geschikt voor hogere snelheden.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Altena

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

  • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij nat en koud weer.
  • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
  • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

  • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Altena kopen? In de tabel hieronder vind je de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook extra informatie over: Zomerbanden.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinpower rs180/60 R1775W€153
Continentalconticrosscontact lx2265/65 R18114H€120
Vredesteinquatrac 5235/45 R1999W€156
Bridgestoneecopia175/60 R1682H€142
Goodyearug performance gen-1225/55 R1695H€166
Dunlopscootsmart130/70 R1256P€50
Pirellicinturato all season175/65 R1482T€58
Hankookwinter icept evo2 suv w320a285/45 R19111V€206
Kumhowp51155/70 R1375T€37
Uniroyalms plus 77195/60 R1588H€68
Nexenwt1165/70 R1489R€66
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiabluewin hp175/65 R1486T€36
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxisap2 all season185/55 R1480H€64
Toyocelsius165/70 R1485T€48
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Altena).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende onderwerpen die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 165 / 65 R13 – 77T.

  • 165 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 65 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 65%.
  • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 13 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 13 inch).
  • 77 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 412 kilogram.
  • De afsluitende letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. is een snelheidsindicator van maximaal 190 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Altena.

  • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
  • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
  • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijscategorieën: Budget, uitstekend en topkwaliteit. Welk product je moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Maxxis als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Kia Picanto) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Apollo en Maxtrek.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Hankook zijn best kostbaar. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Altena bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Altena: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Altena: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
  • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Altena.

Hoe duur is autobanden wisselen in Altena?
Bij een garage banden vervangen in Altena laat je al uitvoeren voor €40,00 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Altena.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie