Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Klooster Lidlum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Klooster Lidlum? Op dit portaal bieden wij de grote leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier handige info over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Klooster Lidlum inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Dunlop koop je al vanaf €320. B-merken als Cst kosten gemiddeld zo’n €205 per 4.

Banden wisselen in Klooster Lidlum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Klooster Lidlum is essentieel. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert nemen we de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een precies werkje. Daarbij vraagt dit om de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Klooster Lidlum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Klooster Lidlum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €67,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Klooster Lidlum

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Klooster Lidlum? In de tabel in het volgende blok tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, wisselen, repareren, trimmen, sipen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vind je plaatselijke montage-experts in Firdgum, Tzummarum, Waaksens, Hinnaard en Spannum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-klooster-lidlum

Goedkope autobanden Klooster Lidlum

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieAutoKm p/jaarRijstijlTarief
1. KwaliteitSportautoVanaf 50.000Driftig190
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond 30.000Herkenbaar€116
3. VoordeelKleine autootjesWeinig gebruikBeheerst€60

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je landelijke online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Klooster Lidlum hebben. Op dit portaal zoek je ook handige informatie over: Band op de juiste spanning

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Klooster Lidlum monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Klooster Lidlum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Klooster Lidlum kopen? In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortFormaatVermogenTarief
Michelinpilot alpin 5 suv305/35 R21109V€373
Continentalecocontact 6205/60 R1591V€105
Vredesteinquatrac pro205/50 R1793Y€120
Bridgestoneturanza205/50 R1793W€104
Goodyearduragrip165/60 R1475H€77
Dunlopeconodrive215/65 R16109T€125
Pirellicinturato p1185/55 R1582H€81
Hankookrt 03235/75 R15104Q€122
Kumhowp71 xl235/45 R1898V€102
Uniroyalrainsport 3205/45 R1683V€97
Nexennblue hd plus185/60 R1482T€45
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1895V€130
Superiasnow hp185/60 R1588H€42
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxismu-02 zilla26/11 R1255J€123
Toyoproxes sport xl225/35 R1988Y€139
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke dingen waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 55 R19 – 103W.

 • 245 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 103 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. betekent snelheden tot 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Klooster Lidlum.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijscategorieën: Economy, middenklassen en de a-merken. Welk product voor jou ideaal is wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Bridgestone of Superia op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Kia Picanto) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Aeolus en Nortenha.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia zijn in de basis best duur. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Klooster Lidlum bestellen, soms met wel 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Klooster Lidlum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Klooster Lidlum: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Klooster Lidlum.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Klooster Lidlum?
Op korte termijn banden vervangen in Klooster Lidlum is al mogelijk vanaf €37,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €80 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Klooster Lidlum.

Plaats een reactie