Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nuenen

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Nuenen? Op deze pagina communiceren wij toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte tref je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nuenen inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €44,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de betere merken als Goodyear zijn er al vanaf €335. B-merken als Landsail bestel je al vanaf €200 per set.

Banden wisselen in Nuenen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nuenen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Bovendien vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nuenen heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nuenen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €67,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Nuenen

In no-time en goedkoop banden vervangen in Nuenen? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices hebben ervaring met repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je regionale montagepunten in Geldrop, Leende, Heeze, Luyksgestel en Westerhoven.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nuenen

Goedkope autobanden Nuenen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 segmenten:

CategorieType autoAantal kilometersRij-kenmerkKosten
1. TopklasseSportwagenVanaf 40.000Druk192
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€101
3. BasisStadsautootje< 15.000Log€77

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je de beste aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Nuenen hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Best geteste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Nuenen monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nuenen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Italië, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nuenen kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de doorsnee prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autoband aflezen.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinlatitude sport 3235/65 R19109V€209
Continentaltrail attack 2140/80 R1870S€121
Vredesteinwintrac xtreme s235/50 R18101V€216
Bridgestoneturanza245/55 R17102W€126
Goodyearefficientgrip suv245/65 R17111H€139
Dunlopsp sport maxx gt235/45 R1894Y€147
Pirellimt16 garacross80/100 R2151R€65
Hankookdynapro hp2 ra33235/70 R16106H€91
Kumhows71 xl235/60 R18107H€102
Uniroyalrainexpert 3 suv fr235/60 R16100V€102
Nexenwinguard sport 2 suv245/65 R17107H€101
Firestonedestination winter xl235/65 R17108H€112
Superiaecoblue 4s205/60 R1696V€48
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxisap2195/60 R1588H€66
Toyoobserve van215/65 R16109T€92
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere aspecten die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de flank van de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 45 R16 – 93W.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 93 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 650 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband van november tot april echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nuenen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijsklassen: Economy, medium en A-segment. Welke soort voor jou geschikt is is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Sava op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kleber en Prestivo.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Nuenen bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Nuenen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Nuenen: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Nuenen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nuenen?
Professioneel banden vervangen in Nuenen is al mogelijk vanaf €32,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Nuenen.

Plaats een reactie