Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Firdgum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Firdgum? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met handige info over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Firdgum incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Atlas Fs scoor je al vanaf €190 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Firdgum

Banden wisselen in Firdgum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Firdgum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook eist dit flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Firdgum ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Firdgum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist checkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €74,99.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Firdgum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Firdgum? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, uitlijnen, wisselen, trimmen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je evenzeer montage-specialisten in Tzummarum, Waaksens, Hinnaard, Spannum en Wjelsryp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-firdgum

Goedkope autobanden Firdgum

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

KlasseSoort autoAantal kilometersWegliggingPrijs
1. KwaliteitZware wagensVeel kilometersDriftig191
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Herkenbaar€113
3. EconomyLichte auto’sWeinig kilometersVoorspelbaar€63

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je betrouwbare internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Firdgum hebben. Op deze website tref je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Firdgum monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Firdgum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij nat en koud weer.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Firdgum kopen? In de volgende tabel vind je de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook uitgebreide info over: Best geteste autobanden.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinpilot alpin 5 suv245/50 R19105V€222
Continentalpremiumcontact 6245/45 R20103Y€242
Vredesteinquatrac pro225/45 R1794V€90
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€69
Goodyearduragrip185/65 R1592T€109
Dunlopsp winterresponse165/65 R1479T€68
Pirellipzero asimmetrico235/50 R1796W€144
Hankookrt0333/13 R15108Q€187
Kumhocrug.prem.kl33235/65 R17104V€103
Uniroyalrainsport 3245/40 R1893Y€145
Nexenn blue hd plus155/65 R1373T€45
Firestonewinterhawk 3 xl245/45 R18100V€128
Superiasnow hp185/65 R1588H€41
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisc9272175/70 R1042N€65
Toyoopen country a/t+275/60 R20115T€150
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een aantal onderwerpen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 245 / 55 R19 – 103V.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 19 inch).
 • 103 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Firdgum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in drie prijsklassen: Voordeel, gemiddeld en topklasse. Welk artikel jij moet kiezen heeft te maken met de inhoud van de motor, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Goodyear of Superia als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Hifly of Vee Rubber.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Firdgum bestellen, en regel je snel 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Firdgum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Firdgum: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Firdgum.

Wat kost autobanden wisselen in Firdgum?
Banden vervangen in Firdgum wordt al gedaan voor €42,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Firdgum.

Plaats een reactie