Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tzummarum

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Tzummarum? Op deze pagina kan je aan de slag met de grote leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Daarnaast lees je hier nuttige info over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Tzummarum inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van A-merken als Pirelli koop je al vanaf €305. Budgetmerken als Habilead zijn er al vanaf €200 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Tzummarum

Banden wisselen in Tzummarum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Tzummarum is belangrijk. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder vergt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Tzummarum ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tzummarum.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Tzummarum

Direct en voordelig banden vervangen in Tzummarum? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, trimmen, sipen, (de)monteren, wisselen, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je evenzeer montagebedrijven in Waaksens, Hinnaard, Spannum, Wjelsryp en Baaium.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tzummarum

Goedkope autobanden Tzummarum

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

SegmentAutoKM (jaarlijks)WegliggingTarief
1. TopsegmentSportwagenVeel kilometersPittig194
2. PopulairNormale autoGemiddeldGemiddeld€111
3. VoordeligStadsautootjeWeinig kilometersBeheerst€60

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je goede aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Tzummarum hebben. Via deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden voor op reis

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Tzummarum monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Tzummarum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Noorwegen) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze bij vorst of sneeuwval.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Tzummarum kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport cup 2275/35 R21103Y€287
Continentalcrosscontact atr255/70 R16111T€156
Vredesteinquatrac pro215/60 R1796H€111
Bridgestonedueler265/55 R19109V€191
Goodyearexcellence245/45 R1998Y€170
Dunlopsp winterresponse155/70 R1375T€66
Pirelliscorpion verde mo255/50 R19103W€141
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1379T€54
Kumhokh 27205/65 R1695W€82
Uniroyalrainsport 3235/40 R1891Y€151
Nexenwi.snow g wh2xl155/65 R1479T€51
Firestoneroadhawk215/55 R1697W€92
Superiasa37225/50 R1692W€47
Savaeskimo suv 2 xl235/60 R18107H€120
Maxxisc9273255/60 R1055N€77
Toyoproxes cf2215/55 R1693W€87
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar details waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 245 / 55 R19 – 103H.

 • 245 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 103 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 875kg.
 • De laatste letter (H) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Tzummarum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijsgroepen: Koopjes, medium en topklasse. Welk model voor jou ideaal is hangt met name af van het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Hankook als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Windforce en Platin Reifen.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Tzummarum bestellen, en krijg je zomaar 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Tzummarum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Tzummarum: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Tzummarum.

Wat kost autobanden wisselen in Tzummarum?
Op korte termijn banden vervangen in Tzummarum kost je zo’n €45,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Tzummarum.

Plaats een reactie