Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tytsjerksteradiel

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Tytsjerksteradiel? Op Autobandenspot.nl vind je de grote webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens tref je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

  • Banden zijn er in alle soorten en maten.
  • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Tytsjerksteradiel inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €37,50.
  • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Degelijke banden van de beste merken zoals Pirelli zijn er al vanaf €330. Budgetmerken als Voyager zijn er al vanaf €200 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Tytsjerksteradiel

Banden wisselen in Tytsjerksteradiel

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Tytsjerksteradiel is essentieel. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een tijdrovende klus. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Tytsjerksteradiel scheelt je een hoop tijd en gedoe:

  • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
  • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
  • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
  • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
  • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
  • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tytsjerksteradiel.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €65,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Tytsjerksteradiel

Rap en voordelig banden vervangen in Tytsjerksteradiel? In de onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals wisselen, repareren, sipen, (de)monteren, balanceren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je plaatselijke montagepunten in Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen en Waadhoeke.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tytsjerksteradiel

Goedkope autobanden Tytsjerksteradiel

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKilometrageRij-kenmerkTarief
1. KwaliteitSportautoVeel kilometersEnergiek195
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Doorsnee€113
3. VoordeligKleine auto’sWeinig gebruikLog€63

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig landelijke webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Tytsjerksteradiel hebben. Via deze website lees je ook nuttige informatie over: Doorrijden met een lekke band

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Tytsjerksteradiel monteren bevordert de grip, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
  • Economischer (lager brandstofverbruik).

Winterbanden laten wisselen Tytsjerksteradiel

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

  • Aanbevolen bij sneeuw of ijzel.
  • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
  • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
  • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Tytsjerksteradiel kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieGrootteVermogenPrijs
Michelinagilis alpin215/60 R17104H€185
Continentalcontisportcontact 2255/35 R2097Y€211
Vredesteinsprint classic185/80 R1490H€178
Bridgestonebattlax sc r130/70 R1262P€73
Goodyearug performance suv gen-1275/45 R21110V€260
Dunlopd401f elite90/90 R1952H€162
Pirelliscorpion verde all season225/65 R17102H€98
Hankookwinter icept evo2 suv w320a225/65 R17102H€139
Kumhohp91225/60 R18100H€120
Uniroyalall season expert 2 xl215/55 R1697H€95
Nexenwing.snow g wh2185/55 R1582H€61
Firestoneroadhawk185/65 R1588T€54
Superiabluewin hp175/65 R1482T€36
Savatrenta 2195/75 R16107S€83
Maxxisap2 all season225/40 R1892V€97
Toyocelsius225/60 R1799V€102
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er meerdere onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 175 / 70 R14 – 84 T.

  • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 70 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 70%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 14 inch).
  • 84 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 500kg.
  • De laatste letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Tytsjerksteradiel.

  • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
  • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
  • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden kan je bestellen in 3 prijsgroepen: Goedkoopste, medium en topkwaliteit. Welk segment jij moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Pirelli als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Heidenau of Unigrip.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Nexen zijn best kostbaar. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Tytsjerksteradiel bestellen, soms met wel 20% voordeel.

  • Check de autobanden outlet in Tytsjerksteradiel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Kies voor gebruikte banden Tytsjerksteradiel: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
  • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €155,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Tytsjerksteradiel.

Wat kost autobanden wisselen in Tytsjerksteradiel?
Op locatie banden vervangen in Tytsjerksteradiel is al mogelijk vanaf €42,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Tytsjerksteradiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie