Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rumpt

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Rumpt? Op deze pagina tref je gerenommeerde webwinkels in goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw auto.

  • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
  • Het is belangrijk dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Rumpt inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
  • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
  • Banden van A-merken als Michelin zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Fulda bestel je al vanaf €230 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Rumpt

Banden wisselen in Rumpt

De bandenwissel bij een autobedrijf in Rumpt is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rumpt heeft verschillende voordelen:

  • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
  • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
  • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
  • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
  • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
  • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rumpt.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de banden nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Rumpt

Direct en goedkoop banden vervangen in Rumpt? In het onderstaande schema vind je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Gelderland). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, uitlijnen, repareren, sipen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je ook montagepunten in Gellicum, Beesd, Rhenoy, Acquoy en Asperen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rumpt

Goedkope autobanden Rumpt

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het vermogen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Druk191
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldNormaal€117
3. VoordeelStadsautootjeWeinig kilometersKalm€60

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig populaire online aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Rumpt hebben. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Rumpt monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
  • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Rumpt

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer controle over je auto en biedt veiligheid en stabiliteit in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

  • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuw.
  • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

  • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
  • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
  • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Rumpt kopen? In de tabel hieronder beiden wij de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport cup 2265/35 R1998Y€351
Continentalcontiroadattack 2 cr c130/80 R1866V€202
Vredesteinwintrac pro285/40 R21109V€209
Bridgestoneturanza225/50 R1794V€98
Goodyearwrangler hp all weather275/55 R17109V€152
Dunlopsportmax roadsmart iii170/60 R1873W€185
Pirellinight dragon front140/80 R1769H€149
Hankookventus prime2 k115215/40 R1787W€102
Kumhokh27175/60 R1479H€49
Uniroyalms plus 77195/65 R1591T€55
Nexenwt1175/75 R16101R€78
Firestonemultihawk185/65 R1486H€86
Superiastar cross235/55 R18100V€73
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisma-las all season195/80 R14106/104R€99
Toyoproxes cf2195/65 R1591H€50
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente West Betuwe).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op op de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 55 R16 – 87H.

  • 195 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (hierbij dus 55%.
  • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
  • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 16 inch).
  • 87 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 545 kilogram.
  • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Rumpt.

  • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
  • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
  • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijsklassen: Koopjes, standaard en topklasse. Welk model jij moet kiezen hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 107) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Davanti en Minerva.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Firestone zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Rumpt bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

  • Check de autobanden outlet in Rumpt: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
  • Het alternatief is gebruikte banden Rumpt: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
  • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Rumpt.

Hoe duur is autobanden wisselen in Rumpt?
Op locatie banden vervangen in Rumpt kan al vanaf €47,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Rumpt.

Plaats een reactie