Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nijeholtpade

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Nijeholtpade? Op deze website kan je aan de slag met populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast lees je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nijeholtpade inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Toyo zijn er al vanaf €350. Budgetmerken als Delinte kan je al krijgen vanaf €185 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Nijeholtpade

Banden wisselen in Nijeholtpade

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nijeholtpade is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nijeholtpade is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nijeholtpade.

Wanneer banden vervangen
Een garage bekijkt ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Nijeholtpade

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Nijeholtpade? In de volgende tabel tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices hebben ervaring met wisselen, repareren, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je ook andere montagepartners in Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken en Vegelinsoord.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nijeholtpade

Goedkope autobanden Nijeholtpade

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en de eigenschappen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

ClassificatieAutoKm p/jaarRij-kenmerkKosten
1. PremiumGrote motorVanaf 50.000Dynamisch197
2. StandaardNormale autoGemiddeldGewoon€100
3. VoordeelKleine autootjes< 15.000Zwaar€73

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht doorzoek je populaire online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Nijeholtpade hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook meer informatie over: Oude banden inruilen

Zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Nijeholtpade monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Nijeholtpade

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Nijeholtpade kopen? In de volgende tabel bekijk je de prijsindicaties van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4s285/25 R2093Y€266
Continentalcontiwintercontact ts 810s225/45 R1794V€157
Vredesteinsportrac 5205/50 R1586V€131
Bridgestoneturanza225/45 R1891W€201
Goodyearefficientgrip performance205/60 R1591V€97
Dunloptrailmax100/90 R1957T€124
Pirelliw240 sottozero 2225/40 R1892V€142
Hankookkinergy eco 2 k435205/70 R1596T€83
Kumhows71 xl255/50 R19107V€111
Uniroyalrainexpert 3 suv fr235/60 R16100V€102
Nexenn blue hd plus195/60 R1689H€62
Firestonefirehawk255/35 R1894Y€106
Superiabluewin235/75 R15105T€59
Savaeskimo hp 2215/65 R1698H€84
Maxxishp5195/55 R16V87€67
Toyosnowprox s943195/65 R1591T€51
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Weststellingwerf).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 45 R21 – 101Y.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 beschrijft de velgmaat (hier dus 21 inch).
 • 101 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 825 kilogram.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nijeholtpade.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Kosten
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen: Voordeel, goed en de hoogste klasse. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Dunlop of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bkt en Paxaro.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Superia zijn best kostbaar. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Nijeholtpade bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Nijeholtpade: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Nijeholtpade: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nijeholtpade.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Nijeholtpade?
Op locatie banden vervangen in Nijeholtpade regel je al voor €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €97,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Nijeholtpade.

Plaats een reactie