Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Haskerdijken

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Haskerdijken? Op deze pagina tref je toonaangevende aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Verder tref je hier handige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Haskerdijken inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Firestone koop je al vanaf €310. budgetmerken als Fullrun bestel je al vanaf €190 per set.

Banden wisselen in Haskerdijken

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Haskerdijken is essentieel. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vergt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Haskerdijken is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Haskerdijken.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Balanceren van de banden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Haskerdijken

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Haskerdijken? In het onderstaande schema bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, balanceren, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal zoek je evenzeer montage-garages in Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga en Rotsterhaule.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-haskerdijken

Goedkope autobanden Haskerdijken

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKm p/jaarWegliggingKostprijs
1. TopsegmentGrote motorVanaf 50.000Pittig194
2. MiddenklasseGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€118
3. VoordeligLichte auto’sMinder dan 15.000Kalm€76

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je betrouwbare online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Haskerdijken hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Banden voor de motor

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Haskerdijken monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Haskerdijken

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Haskerdijken kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de geschatte tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook extra informatie over: Bandenindex.

MerkSerieAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s325/25 R20101Y€314
Continental4×4265/50 R19110H€191
Vredesteinsportrac 5215/45 R1690V€118
Bridgestonea41rm190/55 R1779V€172
Goodyearefficientgrip compact165/65 R1377T€61
Dunlopscootsmart3/0 R1042J€48
Pirellicinturato p7225/45 R1791V€93
Hankookkinergy eco 2 k435195/65 R1489H€87
Kumhocru.prem.kl33xl255/45 R20105V€119
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1581T€58
Nexenn blue hd plus xl205/50 R1793V€68
Firestonetsp 3000245/70 R18143J€274
Superiaecoblue 4s155/65 R1373T€48
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxism93323/7 R1036J€98
Toyoprox. sport suv255/55 R19111Y€124
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Heerenveen).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er belangrijke onderwerpen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 45 R20 – 101W.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 20 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 20 inch).
 • 101 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 825kg.
 • De laatste letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband van november tot april echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Haskerdijken.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijscategorieën: Goedkoopste, medium en premium. Welke categorie je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Briway of Syron Tires.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wil besparen doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Haskerdijken bestellen, en krijg je zomaar 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Haskerdijken: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Haskerdijken: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Haskerdijken.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Haskerdijken?
Vakkundig banden vervangen in Haskerdijken wordt al gedaan voor €55,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Haskerdijken.

Plaats een reactie