Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vegelinsoord

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Vegelinsoord? Op deze website kan je aan de slag met toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tevens bieden wij meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Vegelinsoord inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van A-merken als Michelin zijn al te koop vanaf €315. B-merken als Bfgoodrich zijn er al vanaf €215 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Vegelinsoord

Banden wisselen in Vegelinsoord

De bandenwissel bij een autobedrijf in Vegelinsoord is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Vegelinsoord heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vegelinsoord.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €77,50.

Waarom banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Vegelinsoord

Rap en goedkoop banden vervangen in Vegelinsoord? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, balanceren, sipen, wisselen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vind je daarnaast ook montagebedrijven in Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rotstergaast.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vegelinsoord

Goedkope autobanden Vegelinsoord

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijgedragKosten
1. PremiumSportwagenVeel kilometersEnergiek196
2. PopulairNormale autoTot 30.000 kmGewoon€113
3. BudgetKleine stadsautoBeperkt gebruikEenvoudig€60

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel vergelijken wij goede online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Vegelinsoord hebben. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Vegelinsoord monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Vegelinsoord

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste keuze vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Vegelinsoord kopen? In het onderstaande schema tref je de huidige prijzen van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeFormaatPrestatieKosten
Michelinlattitude x-ice north lxin2+255/55 R20110T€226
Continentalcontipremiumcontact 5205/60 R1692H€91
Vredesteinultrac vorti suv255/55 R18109Y€109
Bridgestoneblizzak dm-v2225/65 R18103S€217
Goodyeareagrsa265/50 R20106V€311
Dunlopd402 elite90/90 R2154H€214
Pirellicinturato p7205/55 R1691W€71
Hankookkinergy 4s h740195/70 R1491T€73
Kumhoes31195/60 R1689H€80
Uniroyalrainexp.3195/70 R1491T€69
Nexenn blue hd plus215/55 R1794V€68
Firestonetmp 3000445/65 R23169K€546
Superiaecoblue 4s205/45 R1687W€101
Savaeskimo s3+195/65 R1591T€58
Maxxism931 razr21/7 R1025J€65
Toyos954225/50 R1794H€98
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse specificaties waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R20 – 101V.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 20 inch).
 • 101 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 825kg.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Vegelinsoord.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Voordeel, middenklassen en de hoogste klasse. Welke soort jij moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, jouw rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Avon & Nitto.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Pirelli zijn best kostbaar. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je hele goedkope autobanden in Vegelinsoord bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Vegelinsoord: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Vegelinsoord: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €167,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Vegelinsoord.

Wat kost autobanden wisselen in Vegelinsoord?
Banden vervangen in Vegelinsoord wordt al gedaan voor €47,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en en de diepte van het profiel. Het advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Vegelinsoord.

Plaats een reactie