Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwebrug

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Nieuwebrug? Op deze pagina bieden wij populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij praktische info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwebrug inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €43,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Bridgestone kosten ongeveer €305. B-merken als Westlake kan je al krijgen vanaf €200 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Nieuwebrug

Banden wisselen in Nieuwebrug

De bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwebrug is essentieel. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Tevens eist dit de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuwebrug is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwebrug.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf checkt ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €69,99.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Nieuwebrug

Snel en voordelig banden vervangen in Nieuwebrug? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen, trimmen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je ook montagepartners in Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske en Sintjohannesga.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwebrug

Goedkope autobanden Nieuwebrug

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je ontdekt al snel dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 classificaties:

KlasseType autoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseSportwagenVanaf 50.000Agressief181
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Gewoon€115
3. BudgetKleine auto’s< 15.000Simpel €71

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je landelijke online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwebrug hebben. Middels onze vergelijker check je ook aanvullende info over: Veilig autorijden

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Nieuwebrug monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nieuwebrug

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Zweden, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij gladheid of vorst.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Nieuwebrug kopen? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Banden kiezen.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4s305/30 R20103Y€318
Continentalcontiwintercontact ts 810s255/40 R1899V€159
Vredesteinultrac vorti suv255/50 R19107Y€185
Bridgestonebt021r_m190/55 R1775W€217
Goodyearefficientgrip compact165/70 R1379T€62
Dunlopd 404 fj80/90 R2148H€124
Pirelliw210 sottozero 2225/55 R1797H€143
Hankookkinergy eco 2 k435155/70 R1477T€49
Kumhoecsta ps71 xrp235/50 R1897V€152
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1591H€68
Nexenn blue hd plus195/60 R1588V€64
Firestonevanhawkwin205/75 R16110R€109
Superiaecoblue 4s195/45 R1684V€45
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxismu-01 zilla25/8 R1243J€81
Toyoobserve van235/65 R16115S€115
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Heerenveen).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 255 / 45 R20 – 101Y.

 • 255 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 20 inch).
 • 101 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 825kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Nieuwebrug.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijssegmenten: Economy, medium en A-segment. Welk type voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 108) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Kormoran of Tecnica.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Sava zijn in de basis best duur. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Nieuwebrug bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Nieuwebrug: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Nieuwebrug: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Nieuwebrug.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuwebrug?
Vakkundig banden vervangen in Nieuwebrug laat je al uitvoeren voor €42,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Nieuwebrug.

Plaats een reactie