Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oosterbierum

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Oosterbierum? Op deze pagina ontdek je betrouwbare webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Oosterbierum inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €37,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Bridgestone koop je al vanaf €310. Budgetmerken als Cooper scoor je al vanaf €220 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oosterbierum

Banden wisselen in Oosterbierum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Oosterbierum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Bovendien eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oosterbierum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oosterbierum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €72,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Oosterbierum

Vlug en goedkoop banden vervangen in Oosterbierum? In de volgende tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, sipen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je daarnaast ook montagepartners in Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum, Waaksens en Hinnaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oosterbierum

Goedkope autobanden Oosterbierum

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 categorieën:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. A-merkVeel power50.000+ Druk199
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€109
3. VoordeligKleine autootjesWeinig kilometersSimpel €65

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema doorzoek je populaire internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Oosterbierum hebben. Via deze website tref je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Meestal worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Oosterbierum monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Oosterbierum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in de winterse periodes.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oosterbierum kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de standaard prijzen van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook aanvullende info over: Banden in de zomer.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4255/45 R19104Y€210
Continentalpremiumcontact 6235/40 R1996W€185
Vredesteinquatrac pro215/65 R1799V€110
Bridgestoneturanza235/50 R1897V€128
Goodyearultra grip 8185/65 R1486T€71
Dunlopsp195/55 R1589H€132
Pirellipzero asimmetrico245/40 R1897Y€98
Hankookdynapro mt rt03315/75 R16127Q€349
Kumhowi.craft wp71xl235/55 R17103V€93
Uniroyalrainsport 3 xl255/40 R19100Y€173
Nexenn blue hd plus185/55 R1582H€62
Firestonedesti.win.xl235/50 R18101V€133
Superiasnow hp235/50 R18101V€56
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxismu-02 zilla25/10 R1250J€98
Toyoproxes_sport225/45 R1895Y€103
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 50 R19 – 103T.

 • 255 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 50%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 beschrijft de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 103 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875kg.
 • De laatste letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oosterbierum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijsklassen: Goedkoopste, uitstekend en het topsegment. Welke soort aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Dayton & Starfire.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Oosterbierum bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oosterbierum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Oosterbierum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Oosterbierum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Oosterbierum?
Op korte termijn banden vervangen in Oosterbierum wordt al gedaan voor €55,00 per bandenset (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Oosterbierum.

Plaats een reactie