Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Velserbroek

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Velserbroek? Op deze website vind je onder andere gerenommeerde leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder tref je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Velserbroek inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Hankook kan je al krijgen vanaf €325. B-merken als Ep kosten ongeveer €225 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Velserbroek

Banden wisselen in Velserbroek

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Velserbroek is belangrijk. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een precies werkje. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Velserbroek scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Velserbroek.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €82,50.

Banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Velserbroek

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Velserbroek? In de volgende tabel vind je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website zoek je eveneens montageservices in Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-velserbroek

Goedkope autobanden Velserbroek

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

ClassificatieType autoKilometersWegcontactPrijs
1. TopklasseSportwagenVanaf 50.000Pittig182
2. MiddenklasseGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€119
3. BasisKleine autootjes< 15.000Beheerst€69

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel doorzoek je goede aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Velserbroek hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Velserbroek monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Voordelig winterbanden wisselen Velserbroek

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een betere wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Velserbroek kopen? In het overzicht hierna beiden wij de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook meer informatie over: Lekke band.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot super sport275/30 R2097Y€263
Continentalcontiwintercontact ts 830p275/45 R20110V€228
Vredesteinwintrac xtreme s235/60 R17102H€138
Bridgestonedueler235/50 R1897H€148
Goodyeareagle ls2225/55 R1797V€203
Dunlopk425140/90 R1570S€139
Pirelliscorpion verde275/35 R22104W€222
Hankookkinergy eco 2 k435195/70 R1491T€83
Kumhowp51 xl195/50 R1688H€76
Uniroyalms-plus 77215/60 R1796H€102
Nexenn blue hd plus185/60 R1482H€54
Firestonehp235/65 R17104V€159
Superiasa37215/35 R1884W€46
Savaadapto185/70 R1488T€61
Maxxisap2 all season205/60 R1595H€70
Toyos954s xl255/50 R19107V€125
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Velsen).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende specificaties die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 70 R13 – 79 T.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 70%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 13 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 79 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 437 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Velserbroek.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in diverse prijssegmenten: Budget, standaard en de hoogste klasse. Welk product je moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Double Star of Tourador.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Velserbroek bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Velserbroek: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Velserbroek: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Velserbroek.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Velserbroek?
Banden vervangen in Velserbroek is al mogelijk vanaf €52,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Velserbroek.

Plaats een reactie