Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Velsen-Noord

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Velsen-Noord? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste tref je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Velsen-Noord inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €39,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Dunlop koop je al vanaf €305. B-merken als Blacklion kan je al krijgen vanaf €205 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Velsen-Noord

Banden wisselen in Velsen-Noord

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Velsen-Noord is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Ook vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Velsen-Noord ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Velsen-Noord.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de banden nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €80,00.

Informatie over banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Velsen-Noord

Rap en goedkoop banden vervangen in Velsen-Noord? In de onderstaande tabel vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, uitlijnen, wisselen, repareren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je ook andere montage-specialisten in Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Akersloot.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-velsen-noord

Goedkope autobanden Velsen-Noord

Wil je investeren in een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

CategorieAutoKm p/jaarRij-kenmerkKosten
1. A-merkVeel trekkracht50.000+ Driftig€199
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€118
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersBeheerst€79

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna vergelijken wij professionele online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Velsen-Noord hebben. Via deze website vind je ook uitgebreide info over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Velsen-Noord monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Velsen-Noord

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Velsen-Noord kopen? In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinpilot sport 4215/50 R1795Y€136
Continentalcontisportcontact 5235/45 R1995V€206
Vredesteinquatrac 5175/65 R1584H€116
Bridgestonetl235/55 R1899V€116
Goodyearefficientgrip215/60 R1796H€122
Dunlopsportmax roadsmart ii160/60 R1870(W)€151
Pirelliwinter sottozero 3255/35 R1996H€220
Hankookkinergy eco 2 k435165/70 R1379T€54
Kumhohp91285/55 R18113V€130
Uniroyalms+77205/50 R1793V€100
Nexenn fera ru1225/60 R1799H€82
Firestonewinterhawk 3225/55 R1695H€108
Superiasa37215/55 R1899V€53
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxisecolander205/70 R18YY€97
Toyocelsius xl205/55 R1795V€91
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Velsen).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderdelen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 80 R13 – 79Q.

 • 155 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 80%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 13 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 79 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 437kg.
 • De afsluitende letter (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 160 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Velsen-Noord.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijsklassen: Voordeel, uitstekend en de a-merken. Welke klasse past bij jou heeft te maken met het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Continental of Firestone als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Lanvigator & Meteor.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Hankook zijn niet goedkoop. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Velsen-Noord bestellen, en regel je snel 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Velsen-Noord: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Velsen-Noord: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Velsen-Noord.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Velsen-Noord?
Door een vakman banden vervangen in Velsen-Noord regel je al voor €32,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Velsen-Noord.

Plaats een reactie