Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westerhaar-Vriezenveensewijk

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Op dit portaal communiceren wij de meest populaire shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook lees je hier aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Westerhaar-Vriezenveensewijk inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Firestone zijn er al vanaf €305. B-merken als Aeolus kan je al krijgen vanaf €225 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Banden wisselen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Westerhaar-Vriezenveensewijk is essentieel. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Westerhaar-Vriezenveensewijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf controleert ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €89,99.

Informatie over banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Direct en goedkoop banden vervangen in Westerhaar-Vriezenveensewijk? In de onderstaande tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, (de)monteren, repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je tevens montage-garages in Bruinehaar, Vriezenveen, Reutum, Fleringen en Albergen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westerhaar-vriezenveensewijk

Goedkope autobanden Westerhaar-Vriezenveensewijk

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegcontactPrijzen
1. KwaliteitGroot vermogen50.000+ Energiek188
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmDoorsnee€100
3. BudgetKleine autootjesKleingebruikerBeheerst€77

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig betrouwbare online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Westerhaar-Vriezenveensewijk hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook handige informatie over: Run-on-flat banden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaliter worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel kortere remweg.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Westerhaar-Vriezenveensewijk

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk kopen? In de volgende tabel vind je de tariefindicaties van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook uitgebreide info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkTypeFormaatPrestatiePrijs
Michelinpilot alpin pa4245/55 R17102V€214
Continentalcontipremiumcontact 2175/55 R1577T€85
Vredesteinultrac satin225/55 R1999W€113
Bridgestoneblizzak dm-v2225/75 R16104R€143
Goodyeareagle ls2265/50 R19110V€240
Dunlopd408130/70 R1863V€213
Pirelliw240 sottozero255/35 R2097V€234
Hankookkinergy 4s 2 h750165/60 R1577H€68
Kumhoecsta hs51225/60 R1596W€93
Uniroyalms-plus 77175/80 R1488T€59
Nexennblue 4 seas.xl195/55 R1691H€70
Firestonevanhawk 2 winter215/75 R16113R€103
Superiaecoblue 4s195/70 R1491T€56
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisvansmart snow205/60 R16100T€91
Toyoh09215/70 R15109R€78
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Twenterand).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar specificaties die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 35 R21 – 98V.

 • 255 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 21 beschrijft de velgmaat (in dit geval 21 inch).
 • 98 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 750kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in verschillende prijsklassen: Budget, standaard en de hoogste klasse. Welk product voor jou ideaal is heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Gislaved en Radar.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Superia zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Westerhaar-Vriezenveensewijk: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Westerhaar-Vriezenveensewijk: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €135,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Westerhaar-Vriezenveensewijk?
Op korte termijn banden vervangen in Westerhaar-Vriezenveensewijk kan al vanaf €47,50 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de status van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Plaats een reactie