Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Fleringen

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Fleringen? Op deze website communiceren wij erkende leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Fleringen inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €42,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Nexen kan je al krijgen vanaf €320. Budgetmerken als Cachland kosten gemiddeld zo’n €215 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Fleringen

Banden wisselen in Fleringen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Fleringen is belangrijk. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Ook vraagt het behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Fleringen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Fleringen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Waarom autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Het kan maar zo zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Fleringen

Rap en voordelig banden vervangen in Fleringen? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Overijssel). Deze garages hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je eveneens montageservices in Albergen, Manderveen, Mander, Hezingen en Vasse.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-fleringen

Goedkope autobanden Fleringen

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegcontactTarief
1. Hoogste klasseSportautoGrootverbruikerEnergiek198
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Modaal€102
3. EconomyKleine autootjesMinder dan 15.000Kalm€60

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig erkende webwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Fleringen hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook aanvullende info over: Milieuvriendelijke autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Fleringen monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen Fleringen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Fleringen kopen? In het overzicht hierna tref je de geschatte tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinlatitude alpin la2275/45 R21110V€241
Continentalcontipremiumcontact 2205/60 R1696H€115
Vredesteinultrac satin235/45 R1999W€169
Bridgestoneweather235/35 R1991Y€215
Goodyeareagle f1 asymmetric 2295/35 R19100Y€182
Dunlopscootsmart140/60 R1363S€77
Pirelliw240 sottozero 2295/30 R19100V€312
Hankookventus s1 evo3 k127235/45 R1999Y€145
Kumhohs51205/50 R1586V€65
Uniroyalms plus 77215/65 R1596H€92
Nexenwing. sport xl255/45 R18103V€195
Firestoneroadhawk225/55 R1999V€136
Superiaecoblue 4s175/80 R1488T€51
Savaadapto hp195/60 R1588H€64
Maxxism7305120/100 R1868M€89
Toyonano energy 3165/70 R1379T€48
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tubbergen).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere factoren waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op op de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 265 / 40 R19 – 98V.

 • 265 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 40%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 staat voor de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 98 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 750 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Fleringen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijsklassen: Instap, medium en topkwaliteit. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Continental of Hankook als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gtradial & Unigrip.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Maxxis zijn in de basis best duur. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Fleringen bestellen, en profiteer je snel van 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Fleringen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Fleringen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Fleringen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Fleringen?
Door een vakman banden vervangen in Fleringen kost je zo’n €45,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €90. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan je veilig naar huis of naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een hoger draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Fleringen.

Plaats een reactie