Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hezingen

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hezingen? Op www.autobandenspot.nl bieden wij erkende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens vind je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hezingen inclusief montage, balanceren en ventiel is al mogelijk vanaf €35,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Michelin kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Eptyres kan je al krijgen vanaf €190 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Hezingen

Banden wisselen in Hezingen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hezingen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hezingen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hezingen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €79,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Hezingen

Rap en voordelig banden vervangen in Hezingen? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Overijssel). Deze autogarages verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, repareren, sipen, balanceren, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je plaatselijke montagebedrijven in Vasse, Hoge Hexel, Notter, Nutter en Oud Ootmarsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hezingen

Goedkope autobanden Hezingen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 klassen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijzen
1. A-merkZware auto’s50.000+ Driftig199
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmGewoon€106
3. BasisStadsautootjeBeperkt gebruikLog€61

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema vergelijken wij landelijke online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Hezingen hebben. Op dit portaal vind je ook uitgebreide info over: Doorrijden met een lekke band

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hezingen monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Hezingen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Zweden, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Hezingen kopen? In het overzicht hierna vind je de tariefindicaties van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkSoortGrootteVermogenTarief
Michelinlatitude tour hp n0265/50 R19110V€210
Continentalcontiroadattack 3150/70 R1769W€161
Vredesteinultrac satin215/55 R1798W€97
Bridgestoneweather215/55 R1899V€160
Goodyearefficientgrip performance225/45 R1895W€106
Dunlopsport maxx rt215/40 R1787W€112
Pirellipzero rosso asimmetrico265/45 R20104Y€200
Hankookventus s1 evo3 k127245/35 R1892Y€114
Kumhoecsta hs51225/50 R1692V€91
Uniroyalrainsport 3235/55 R18100H€123
Nexenroadian ct8175/75 R16101R€69
Firestoneroadhawk235/60 R17106V€92
Superiaecoblue 4s205/55 R1694H€59
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxisarctictrekker185/65 R1588H€56
Toyoproxes cf2 xl215/50 R1795V€81
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tubbergen).

Zoek jouw bandenmaat

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 245 / 45 R19 – 98Y.

 • 245 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 98 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 750kg.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hezingen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en topklasse. Welk segment je moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Kama en Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn in de basis best duur. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Hezingen bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Hezingen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Hezingen: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hezingen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hezingen?
Bij een garage banden vervangen in Hezingen laat je al uitvoeren voor €50,00 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hezingen.

Plaats een reactie