Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Herpen

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Herpen? Op deze pagina kan je aan de slag met de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast verstrekken wij aanvullende informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Herpen inclusief montage, balanceren en ventiel kan al voor €35,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Goodyear kosten gemiddeld zo’n €305. Budgetmerken als Voyager koop je al vanaf €220 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Herpen

Banden wisselen in Herpen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Herpen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Herpen heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Herpen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €70,00.

Informatie over banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Herpen

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Herpen? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Groningen). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, repareren, wisselen, trimmen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vind je eveneens montage-specialisten in Huisseling, Ravenstein, Macharen, Megen en Escharen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-herpen

Goedkope autobanden Herpen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. A-segmentSportwagen50.000+ Druk€191
2. GoedGemiddelde autoGemiddeldGewoon€106
3. BasisBoodschappenautoBeperkt gebruikZwaar€79

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig de beste aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Herpen hebben. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Herpen monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Herpen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen van oktober tot en met maart.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Herpen kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelincrossclimate225/60 R16102W€225
Continentalwintercontact ts 850p235/65 R17108H€142
Vredesteinquatrac 5235/45 R1999W€156
Bridgestoneblizzak195/65 R1591T€568
Goodyearultragrip performance +195/55 R1585H€90
Dunlopsp winter sport 3d285/35 R18101W€360
Pirelliw270 sottozero 2295/30 R20101W€387
Hankookventus s1 evo2 k117b225/45 R1891V€137
Kumhoha31205/45 R1683H€117
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1482T€51
Nexenn blue hd plus175/60 R1581H€64
Firestonedestination winter215/60 R1796H€112
Superiaecoblue 4s205/55 R1691V€47
Savaeskimo hp 2 xl245/45 R18100V€110
Maxxispremitra_5205/45 R1788W€75
Toyoproxes sport xl325/30 R19105Y€222
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Oss).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende specificaties die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 185 / 80 R16 – 92S.

 • 185 betekent de breedte van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 92 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 630kg.
 • De afsluitende waarde (S) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 180 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Herpen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijsklassen: Voordelig, medium en A-segment. Welk segment aan te raden is voor jou heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 107) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich en Security.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Herpen bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Herpen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Herpen: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Herpen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Herpen?
Door een vakman banden vervangen in Herpen kost je zo’n €52,50 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Herpen.

Plaats een reactie