Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Albergen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Albergen? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de grote webshops in winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast lees je hier aanvullende informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Albergen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €43,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Kumho Tyres koop je al vanaf €345. B-merken als Gerutti koop je al vanaf €205 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Albergen

Banden wisselen in Albergen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Albergen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar rijden we op de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Albergen ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Albergen.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €79,99.

Wat is banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Albergen

Direct en voordelig banden vervangen in Albergen? In de volgende tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, wisselen, uitlijnen, (de)monteren, sipen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je nabijgelegen montage-garages in Manderveen, Mander, Hezingen, Vasse en Hoge Hexel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-albergen

Goedkope autobanden Albergen

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Let op: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegliggingKostprijs
1. TopsegmentVeel trekkrachtMeer dan 45.000Driftig182
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikModaal€109
3. BasisKleine autootjesMinder dan 15.000Zwaar€69

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de volgende tabel vergelijken wij populaire webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Albergen hebben. Op deze website check je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Albergen monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Albergen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Albergen kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Autoband aflezen.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinlatitude alpin la2265/45 R21104V€354
Continentalcontipremiumcontact 2225/50 R1798H€119
Vredesteinultrac satin225/50 R1798V€110
Bridgestoneweather235/45 R1797Y€123
Goodyeareagle ls2245/40 R1893H€127
Dunlopd402 harley130/70 R1863H€174
Pirelliscorpion ice275/40 R20106V€304
Hankookventus s1 evo3 k127225/50 R1798Y€93
Kumhohs51205/60 R1591V€68
Uniroyalms-plus 77165/60 R1475T€68
Nexenwinguard wt1195/65 R16104T€77
Firestoneroadhawk225/60 R1799H€108
Superiaecoblue 4s185/65 R1588H€55
Savaintensa uhp225/55 R1695W€91
Maxxisc82822/8 R1036N€71
Toyonano energy 3155/70 R1375T€52
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tubbergen).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 35 R19 – 98Y.

 • 265 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 19 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 750kg.
 • De laatste letter (Y) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 300 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Albergen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kan je kopen in meerdere prijscategorieën: Instap, goed en de a-merken. Welk segment je moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (denk aan een Smart Forfour) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Imperial Fs & Unigrip.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet perse voordelig. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Albergen bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Albergen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Albergen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Albergen.

Wat kost autobanden wisselen in Albergen?
Door een vakman banden vervangen in Albergen wordt al gedaan voor €42,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de spanning en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Albergen.

Plaats een reactie